Vlaams en provinciaal niveau

Voor meer info over deze indeling, zie www.zorg-en-gezondheid.be/logos.

Evolutie BMI van kinderen van 2 jaar

Onderstaande grafiek geeft de evolutie weer van de gewichtsstatus (lage BMI, normaal gewicht, overgewicht) van kinderen van 2 jaar. De cijfers over overgewicht zijn inclusief obesitas. Wanneer je over de cijfers gaat, zie je ook hoe groot het aandeel kinderen met obesitas is.


 

Evolutie BMI per geslacht van kinderen van 2 jaar

Onderstaande grafiek geeft per geslacht de evolutie weer van de gewichtsstatus (lage BMI, normaal gewicht, overgewicht) van kinderen van 2 jaar. De cijfers over overgewicht zijn inclusief obesitas.  Wanneer je over de cijfers gaat, zie je ook hoe groot het aandeel kinderen met obesitas is.


Evolutie BMI per provincie van kinderen van 2 jaar

Onderstaande grafiek vergelijkt de provincies op vlak van de gewichtsstatus (lage BMI, normaal gewicht, overgewicht) van kinderen van 2 jaar. De cijfers over overgewicht zijn inclusief obesitas. Wanneer je over de cijfers gaat, zie je ook hoe groot het aandeel kinderen met obesitas is.

Daaronder vind je een kaart van Vlaanderen waarin de gemeenten van het Vlaamse Gewest zijn ingekleurd volgens hun aandeel normaal gewicht in die gemeente. Hoe donkerder de gemeente is ingekleurd hoe groter het aandeel kinderen met een normaal gewicht in die gemeente. Wanneer je over de cijfers gaat zie je voor die gemeente het precieze aandeel kinderen met normale gewicht. Meer details over de gewichtsstatus (lage BMI, normaal gewicht, overgewicht) van kinderen in een bepaalde gemeente vind je terug bij de lokale cijfers over gezondheid.


BMI van kinderen van 2 jaar naar kenmerken van het gezin

Onderstaand dashboard geeft BMI-gegevens van kinderen op de leeftijd van 2 jaar weer volgens de origine van de moeder (bij haar geboorte), kansengroep en of het kind in kansarmoede opgroeit. Daar maken we een combinatie van het al dan niet opgroeien in kansarmoede met de origine van de moeder.

Cijfers BMI over oudere kinderen (Agentschap Zorg en Gezondheid)

Via de website van Zorg en Gezondheid vind je cijfers BMI over oudere kinderen.