Veelgestelde vragen


Ik wil mijn e-mailadres wijzigen.

Opgelet! Als je de aanpassing hier hebt gedaan, geef je het gewijzigde mailadres best ook door aan je opvangvoorziening zodat zij het melden aan de Kind en Gezin-Lijn en/of via het contactformulier op onze website. Dan zorgen wij ervoor dat alle communicatie omtrent het attest inkomenstarief van je kind ook naar dit nieuwe mailadres verstuurd wordt. We kunnen die aanpassingen voorlopig niet automatiseren.

STAP 1: Log in op 'Mijn Kind en Gezin' en klik op de knop 'Gegevens aanpassen' in de rechtermenu. Het menu opent als je op je naam klikt in de titelbalk.

02 E-mailadres wijzigen - stap 2 

STAP 2: Wijzig je e-mailadres en klik op de knop 'Gegevens aanpassen'

02 E-mailadres wijzigen - stap 2 

STAP 3: Je krijgt een melding dat je je wijziging moet bevestigen via e-mail. 

02 E-mailadres wijzigen - stap 3 

STAP 4: Je ontvangt een bevestigingsmail om je wijziging te voltooien. Open de e-mail en klik op de link 'Bevestig de wijziging van je e-mailadres in Mijn Kind en Gezin'.

00 Bevestigingsmail wijzigen emailadres

STAP 5:  Je e-mailadres is gewijzigd.

Ik wil mijn gegevens wijzigen.

Opgelet! Wil je deze gegevens ook aanpassen voor inkomenstarief, vraag dan aan je opvang om de wijzigingen aan Kind en Gezin door te geven. We kunnen voorlopig de aanpassingen niet automatiseren. 

STAP 1: Log in op 'Mijn Kind en Gezin' en klik op de knop 'Gegevens aanpassen' in de rechtermenu. Het menu opent als je op je naam klikt in de titelbalk.

 

02 Gegevens wijzigen - stap 2

STAP 2: Wijzig je gegevens. Klik op de knop 'Gegevens aanpassen'.

Gegevens wijzigen

STAP 3: Je gegevens zijn aangepast.Ik wil mijn bestaand e-mail profiel koppelen aan mijn digitale sleutel.

STAP 1 : Surf naar 'Mijn Kind en Gezin ’ en klik op de tegel van de gewenste toepassing.

Home pagina


 

STAP 2 : Kies een digitale sleutel om je aan te melden bij de online overheid.

00 Pagina Inloggen Burgerprofiel  


STAP 3 : Doorloop de aanmeldprocedure voor de gekozen digitale sleutel. Is deze succesvol, dan zal je worden teruggeleid naar 'Mijn Kind en Gezin'.


STAP 4 : Vul je e-mailadres van je bestaand profiel correct in en druk vervolgens op de knop 'Inloggen'.  

Als je een e-mailadres ingeeft dat nog niet bestaat of dat al gekoppeld is aan een andere digitale sleutel, zal je een foutmelding zien. 

Profiel koppelen


01 Koppelen met een digitale sleutel - stap 4STAP 5 : Je ontvangt een bevestigingsmail om de koppeling met je digitale sleutel te voltooien. Open de e-mail en klik op de link 'Bevestig hier om gebruik te maken van de toepassingen van Mijn Kind en Gezin.


Bevestigingsmail Registratie   

STAP 6:  Je komt terug op het portaal van ‘Mijn Kind en Gezin’ met de boodschap: 'Je bent er bijna! Daarna kan je gebruik maken van alle toepassingen van Kind en Gezin. Gelieve nogmaals aan te loggen.'  
Log opnieuw in door op de knop 'Inloggen' te klikken! Log je nu in via je smartphone, dan kan dit enkel na identificatie met je digitale sleutel. Wil je hiervoor gebruik maken van itsme, zorg dan dat de itsme app reeds geïnstalleerd is op je smartphone.

00 Pagina Profiel  


STAP 7 : Doorloop de aanmeldprocedure voor de gekozen digitale sleutel. Is deze succesvol, dan zal je worden teruggeleid naar 'Mijn Kind en Gezin'.


STAP 8 : De koppeling met je digitale sleutel is voltooid. Je bent ingelogd op 'Mijn Kind en Gezin', bovenaan zie je je voornaam en naam in de header. 


01 Registreren met een digitale sleutel - stap 10