Registreren met een digitale sleutel

In de kijker: digitale sleutel

Opgelet! Vanaf nu kan je enkel gebruik maken van 'Mijn Kind en Gezin' met een digitale sleutel (eID, token of Itsme). Werk je via de smartphone en wil je gebruik maken van itsme, zorg dan dat de itsme app reeds geïnstalleerd is op je smartphone.

STAP 1: Surf naar 'Mijn Kind en Gezin’ en klik op de tegel van de gewenste toepassing.

 Home pagina  STAP 2: Je zal rechtstreeks naar de ‘Vlaanderen-authenticatiepagina’ geleid worden. Kies een digitale sleutel om je aan te melden bij de online overheid.

00 Pagina Inloggen Csam 
   

STAP 3: Doorloop de aanmeldprocedure voor de gekozen digitale sleutel. Is deze succesvol, dan zal je worden teruggeleid naar 'Mijn Kind en Gezin'.

STAP 4: Klik links op de knop 'Registreren’.

Opgelet! Heb je reeds een e-mail profiel bij Kind en Gezin, bijvoorbeeld voor het maken van online afspraken, volg dan het stappenplan 'Ik wil mijn bestaand e-mail profiel koppelen aan mijn digitale sleutel.'


01 Registreren met een digitale sleutel - stap 5  


STAP 5: Je voornaam en naam zullen reeds ingevuld zijn. Vul alle verplichte velden verder correct in. Klik op de knop ‘Registreren’.  

00 Pagina Registreren
  

STAP 6: Je krijgt een melding 'Je registratie werd succesvol ontvangen. We hebben je een e-mail gestuurd om je registratie te bevestigen.' 


01 Registreren met een digitale sleutel - stap 7  

STAP 7: Je ontvangt een bevestigingsmail om je registratie te voltooien. Open de e-mail en klik op de link 'Bevestig hier' om gebruik te maken van de toepassingen van Mijn Kind en Gezin.


Bevestigingsmail Registratie   

STAP 8: Je komt terug op het portaal van ‘Mijn Kind en Gezin’ met de boodschap: 'Je bent er bijna! Daarna kan je gebruik maken van alle toepassingen van Kind en Gezin. Gelieve nogmaals in te loggen.'   

Om je registratie af te ronden dien je opnieuw in te loggen met je digitale sleutel op 'Mijn Kind en Gezin'. Klik hiervoor op de knop “inloggen” in het bericht. 

Opgelet: Pas na het opnieuw inloggen is je registratie voltooid! Log je nu in via je smartphone, dan kan dit enkel na identificatie met je digitale sleutel. Wil je hiervoor gebruik maken van itsme, zorg dan dat de itsme app reeds geïnstalleerd is op je smartphone.


00 Pagina Profiel  


STAP 9: Doorloop de aanmeldprocedure voor de gekozen digitale sleutel. Is deze succesvol, dan zal je worden teruggeleid naar 'Mijn Kind en Gezin'.


STAP 10: Je registratie is voltooid. Je bent ingelogd op 'Mijn Kind en Gezin', bovenaan zie je je voornaam en naam in de header. 


01 Registreren met een digitale sleutel - stap 10