Illustratie gezinsondersteuning, na de geboorte

Dienstverlening door Kind en Gezin

Aangepaste dienstverlening tijdens de coronacrisis

Kind en Gezin werkt momenteel met een minimale fysieke dienstverlening. In de consultatiebureaus ligt de focus op vaccinaties. Daarnaast is er ook een fysieke consultatie bij pasgeboren baby's. Naast die minimale fysieke dienstverlening wordt ook alles op alles gezet om via telefoon en chat de ouders te ondersteunen.

Wat kan je van ons verwachten?

We komen bij jouw langs op huisbezoek en voor de opvolging van je kind kan je terecht in het consultatiebureau. 

Informatie krijg je via:

  • Brochures die je van je verpleegkundige krijgt of zelf kan bekijken/bestellen
  • De website over thema's als voeding en beweging, veiligheid, ontwikkeling, opvoeding, verzorging, gezondheid en vaccineren en kinderopvang
  • Nieuwsbrieven 'Van baby tot kleuter'.
  • De Kind en Gezin-Lijn op 078 150 100.

Volg ons op Facebook, Twitter, Instagram... voor nieuws en leuke weetjes.

Op maat

We hebben een grote diversiteit aan gezinnen en wij willen ons aanpassen naar wat zij verwachten van onze dienstverlening. De medische preventie ligt voor elk kind vast, maar de rest van de dienstverlening organiseren we meer op maat. Ouders kunnen aansluiten bij een waaier van activiteiten. Sommige ouders hebben liever een extra huisbezoek of een inloopmoment, andere ouders willen contact via sociale media, en nog anderen houden ervan om in groep samen te komen rond een thema. Om nog beter aan te sluiten op deze vragen worden er, in samenspraak met de ouders, lokale activiteiten uitgewerkt. Ouders zijn vrij om hier aan deel te nemen.

Bekijk ook ...