Mentorarts

Taken mentorarts
  • Je bent de coach van een (her)startende collega. Je begeleidt een nieuwe collega evaluerend arts tijdens zijn evaluatie. Je kiest samen met de startende evaluerend arts op welke momenten hij/zij aanwezig is. 
  • Je hebt kennis van de inhoud van het digitaal starterspakket en gebruikt deze kennis voor het begeleiden van de (her)startende evaluerend arts.

De eerste 5 mentorevaluaties
  • Je begeleidt de nieuwe evaluerend arts vanuit de kennis en de visie die wordt meegegeven in de online module ‘evaluerend artsen zorgtoeslag Opgroeien regie’ hierbij ondersteund door je medische expertise.
  • Standaard krijgt een startende evaluerend arts begeleiding bij minstens 5 evaluaties. In samenspraak met de coördinerend arts, mentorarts en/of de (her)startende evaluerend arts kan dit aantal worden uitgebreid. 

Na 5 mentorevaluaties
Na 5 mentorevaluaties is er een feedbackmoment of verslag over de mentorzittingen. Als de mentorarts, de adviserend arts van Opgroeien of de evaluerende arts zelf van mening is dat hij/zij na deze 5 mentorevaluaties nog niet op een kwalitatieve manier zelfstandig zijn taken kan uitvoeren, kunnen er nog 5 bijkomende mentorevaluaties worden opgenomen. In principe geldt een maximum aantal van 10 mentorevaluaties per evaluerend arts.