Stopzettingen door Kind en Gezin


Opvang gesloten

Wie baby's en peuters beroepsmatig en tegen betaling opvangt, moet een vergunning hebben en daarvoor aan regels voldoen. De regels zijn nodig voor een veilige en kwaliteitsvolle opvang. Als Kind en Gezin vaststelt dat er geen vergunning is, dan moet deze opvang sluiten.

Beslissingen:

 • Er zijn momenteel geen beslissingen hierover.

Vergunning geschorst

Als Kind en Gezin de vergunning schorst, moet de opvang tijdelijk sluiten. Zolang de vergunning geschorst is, mag deze opvang geen kinderen opvangen.

 • Organisator: ’t Kaboutertje 2
  Opvanglocatie: ‘t Kaboutertje
  Adres: Serskampsteenweg 377, 9230 Wetteren 
  Datum beslissing: 19 juli 2019
  Ingangsdatum: 23 juli 2019

Vergunning opgeheven

Kind en Gezin heft de vergunning op als de opvang niet meer aan de regels voldoet. Die regels zijn nodig voor een veilige en kwaliteitsvolle opvang. Tenzij er een direct gevaar voor de kinderen zou zijn, krijgt de opvang eerst de kans om zich in orde te stellen, eventueel met begeleiding.

 • Opvanglocatie: Les New Tigrous
  Adres: Terhulpsesteenweg 239 - 1170 Watermaal-Bosvoorde
  Organisator: Sonia Khamassi
  Beslissing: 31 juli 2019
  Ingangsdatum: 1 december 2019


Subsidies stopgezet

Kind en Gezin stopt de subsidies als de opvang niet meer aan de subsidievoorwaarden voldoet. We geven de opvang eerst de kans om zich in orde te stellen, eventueel met begeleiding. De stopzetting van de subsidies kan gevolgen hebben voor wat je betaalt. Wordt bijvoorbeeld de subsidie voor inkomenstarief stopgezet, dan is het mogelijk dat je een andere, hogere prijs zal moeten betalen.

Beslissingen:

 • Er zijn momenteel geen beslissingen hierover.