28 september tot 4 oktober 2009: Wereldborstvoedingsweek

28 september 2009

Wereldwijd wordt elk jaar, de Wereldborstvoedingsweek gevierd. 120 landen zetten borstvoeding dan extra in de verf. Traditiegetrouw sluit Kind en Gezin zich in oktober, tijdens de 40e week (28/9-4/10) aan met een aantal borstvoedingsvriendelijke initiatieven.


Thema van dit jaar: ‘Normalisatie van borstvoeding in de maatschappij’

Men wil de man en vrouw in de straat sensibiliseren dat borstvoeding de meest gewone en natuurlijke zaak is. Een baby discreet voeden op een publieke plaats zou niet meer mogen verrassen. De slogan van de affiche luidt ‘Borstvoeding, natuurlijk’.

Het internationale thema ‘Het belang van borstvoeding in crisissituaties’ is minder geschikt voor België. Er is vanuit het Federaal Borstvoedingscomité gekozen voor dit thema aangezien in het kader van het Nationaal Voedings- en Gezondheidsplan een tv-spot ontwikkeld wordt voor de normalisatie van borstvoeding in onze maatschappij.


Borstvoedingslintje voor mama’s die borstvoeding geven

Alle mama’s die borstvoeding geven, worden rond de 40e week (28/9 tot 4/10) tijdens het bezoek aan bed, op het consultatiebureau of tijdens het huisbezoek door de regioverpleegkundige van Kind en Gezin verrast met een borstvoedingslintje.
Een borstvoedingslintje is een zacht lintje dat de moeder aan haar bh-bandje bevestigt om te weten aan welke kant ze moet beginnen met de volgende voeding.