Positief opvoeden, samen met Suske en Wiske

23 maart 2010

De provincie Antwerpen, Kind en Gezin, de opvoedingswinkels en Triple P Belgium slaan voor een tweede keer de handen in elkaar en brengen een nieuw nummer uit van het gratis Triple P magazine. Met dit tijdschrift wil de provincie ouders met kinderen tot 12 jaar informeren over het opvoedingsprogramma Triple P en de opvoedingsstrategieën. Lambik, Suske en Wiske delen het magazine op 23 maart uit in de basisschool Maria Boodschap in Antwerpen.


De gouden regels van Triple P
De kernboodschap van het tweede nummer is het stimuleren van gewenst gedrag bij kinderen. Katja Retsin vertelt hoe zij de tips van Triple P toepast door haar kinderen te belonen met knuffels. Ianka Fleerackers - prinses Prieeltje - doet het liever met knikkers. Ook Rob Vanoudenhoven, Wendy Bosmans en tal van minder bekende ouders verklappen ons enkele van hun opvoedtechnieken die er voor zorgen dat hun kinderen zich goed gedragen.


Suske en Wiske
Suske en Wiske worden 65 jaar in 2010 en delen cadeautjes uit! Samen met Lambik delen ze op 23 maart de Triple P magazines uit in de multiculturele basisschool Maria Boodschap op de Luchtbal. In het Triple P magazine vindt de lezer alvast een bon voor een gratis inkomticket van het Suske en Wiske-Kindermuseum. Bovendien verdeelt het magazine 65 stripalbums van Suske en Wiske via een prijsvraag.


Maria Boodschap
De leerlingen van deze basisschool hebben flink meegewerkt aan de uitgave van dit tweede nummer. Een reis naar de noordpool of gewoon picknicken op het strand, de leerlingen schreven op wat ze zoal graag met hun ouders doen en maakten mooie tekeningen om hun ideeën vorm te geven. Ze poseerden ook voor de cover.


Mano Mundo
Triple P is ook aanwezig op het wereldculturenfestival Mano Mundo. Terwijl de kinderen zich uitleven in het Wereld Doe Dorp, kunnen de ouders in de Triple P-tent terecht voor gratis advies. Ouders en kinderen krijgen hier het Triple P vouwspel mee, boordevol leuke tips om de festivaluitstap op een leuke en vlotte manier te laten verlopen.


Wat is Triple P ?
Wie na het lezen van het magazine nog vragen heeft, kan terecht bij een Triple P- medewerker. Triple P staat voor Positive Parenting Program en het is een wetenschappelijk onderbouwd programma.
Het programma ondersteunt ouders bij hun dagelijkse opvoedingsvragen, maar ook bij opvoedingsproblemen. Een Triple P medewerker helpt ouders te begrijpen waarom een kind zus of zo reageert, en hoe ouders de ontwikkeling en het gewenste gedrag bij kinderen kunnen stimuleren. Ouders kunnen bij een Triple P- medewerker terecht voor een informatief gesprek of een reeks van gesprekken. Ook kunnen ouders lezingen of een groepsprogramma volgen.
 
Marc Wellens, gedeputeerde Welzijn van de provincie Antwerpen maakt de implementatie van het programma en de mediacampagne mogelijk. De provincie Antwerpen, Kind en Gezin, de opvoedingswinkel, de integrale jeugdhulp en Triple P Belgium werkten mee aan deze campagne ‘Positief opvoeden werkt !’


Praktisch
Het Triple P magazine is gratis verkrijgen bij Kind en Gezin, de opvoedingswinkels, bibliotheken en op tal van verdeeladressen via http://www.triplepmagazine.be/.
Ouders van andere provincies kunnen via de site het magazine lezen. Tv-spots worden uitgezonden op de regionale televisie.
Voor meer informatie kunnen ouders met kinderen tot 3 jaar bellen naar de Kind en Gezin-lijn (078-150 100), elke werkdag van 8 u tot 20 u. Of ouders kunnen ook bellen naar Triple P Belgium 03-265 29 98.


Voor meer informatie kunt u terecht bij

Over Triple P en het programma
à Hilde Weekers, 0496-39 11 08 en hilde.weekers@skynet.be

Over Triple P en het wetenschappelijk onderzoek
à Dirk Deboutte, 03-265 24 01 en dirk.deboutte@zna.be

Algemene informatie over Triple P
à http://www.triplep.be/, www.provant.be/triplep en http://www.triplepmagazine.be/

Verantwoordelijke gedeputeerde
à Marc Wellens, tel. 03-240 52 48


Algemeen perscontact:
Ingrid Tiggelovend, 0486-67 83 99 en ingrid.tiggelovend@welzijn.provant.be 
U kunt foto’s, logo’s en teksten downloaden via http://www.triplepmagazine.be/