Limburg heeft een hart voor borstvoeding

30 maart 2010

Limburg wil zoveel mogelijk moeders overtuigen om de stap naar borstvoeding te zetten én om het zolang mogelijk vol te houden. Moedermelk heeft immers alles wat een baby nodig heeft en méér. Het beschermt tegen ziektes, is altijd binnen handbereik, prima op temperatuur en een heerlijk intiem moment voor mama en baby. Helaas is de beeldvorming vaak onvolledig of onrealistisch en is borstvoeding nog te weinig zichtbaar in het straatbeeld.

Een positief, maar realistisch beeld van borstvoeding zou vele jonge mama’s over de streep kunnentrekken. Een schouderklopje van de maatschappij kan hen helpen om het langer vol te houden. Daarom lanceren de Provinciale Dienst Gezondheid, de Limburgse Logo’s en Kind & Gezin de campagne ‘Limburg heeft een ❤ voor borstvoeding’. Tia Hellebaut is meter van de campagne, die gedragen wordt door het borstvoedingsmagazine ‘A la carte’, de portaalsite www.puurmama.be en het borstvoedingslabel voor restauranthouders.


Lekker gezond, puur mama

Met een aantrekkelijk magazine ‘A la carte’ willen we jonge mama’s en papa’s – ook voor de bevalling - informeren over alles wat bij borstvoeding komt kijken.

De pro’s, maar ook de contra’s. We willen een eerlijk beeld schetsen en niet met de vinger wijzen naar mama’s die geen borstvoeding (kunnen) geven. Het magazine is trendy en toegankelijk en staat boordevol foto’s, getuigenissen, interviews en adressen waar mama’s én papa’s terechtkunnen met al hun vragen.

‘A la carte’ wordt ruim verspreid via onder andere Kind & Gezin en professionele intermediairen als gynaecologen, vroedvrouwen, lactatiekundigen etc. ‘A la carte’ kan ook besteld wodren via de portaalsite www.puurmama.be. Daar kan iedereen terecht voor alle mogelijke informatie over borstvoeding, nuttige links en adressen.


Borstvoedingslabel voor restauranthouders

Restaurants kunnen jonge mama’s een warm welkom geven met een sticker ‘Hier kan je baby rustig eten’. Dat label wordt uitgereikt door de provincie Limburg en Horeca Limburg, aan zaken die:

  • een rustige plek bieden om borstvoeding te geven.

  • een ruimte hebben om de baby te verschonen.

  • de jonge mama een gratis glaasje water aanbieden (het is erg belangrijk om vocht aan te vullen na de voeding).


De provincie geeft zelf het goede voorbeeld

Voortaan zullen vrouwelijke personeelsleden dienstvrijstelling krijgen om borstvoeding te geven op het werk. Bovendien krijgen zowel personeelsleden als bezoekers daarvoor een een rustig plekje aangeboden.

U kan helpen om borstvoeding mee in beeld te brengen. Schrijf erover, wijs de weg naar de portaalsite en het magazine, promoot het label…

Maak samen met ons van borstvoeding de normaalste zaak ter wereld!