Agentschappen Zorg en Gezondheid en Kind en Gezin feliciteren winnaars 'Borsvoedingsvriendelijke werkgever en kinderopvang 2010'

4 oktober 2010

Vandaag neemt het Bertemse woon- en zorgcentrum Sint-Bernardus de prijs van de meest borstvoedingsvriendelijke werkgever 2010 in ontvangst.
De prijs van de meest borstvoedingsvriendelijke kinderopvang 2010 gaat naar onthaalouder Bieke Purnelle.

Elk jaar reikt het expertisecentrum kraamzorg De Bakermat een prijs uit aan een werkgever die door één of meerdere van zijn werknemers genomineerd werd voor het voeren van een ‘Borstvoedingsvriendelijk personeelsbeleid ’. Dit jaar werd ook aan moeders de mogelijkheid gegeven om hun kinderopvang een pluim te geven, want borstvoeding met werken comfortabel combineren, betekent ook een beroep kunnen doen op een kinderopvang die borstvoeding een warm hart toedraagt.
De vakjury koos uit 44 nominaties. 

Het ondersteunen en juist informeren van kinderopvanginitiatieven én werkgevers is van cruciaal belang om borstvoeding te bevorderen. Vanuit hun missie feliciteren de agentschappen Zorg en Gezondheid en Kind en Gezin de winnaars met deze prijs.


Achtergrondinformatie:
Het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid is een dienst van de Vlaamse overheid. Het ondersteunt en reglementeert een waaier aan zorg- en gezondheidsinitiatieven: van zuiver drinkwater tot gezonde voeding, van kanker tot infectieziekten en van preventieve organisaties tot palliatieve zorginstellingen.
Het agentschap Kind en Gezin heeft als missie, samen met zijn partners, voor elk kind, waar en hoe het ook geboren is of opgroeit, zoveel mogelijk kansen te creëren. De kerntaak van het agentschap omvat de regie van de kinderopvang en de organisatie van de preventieve gezinsondersteuning.


Contactpersonen voor de pers:

Leen Du Bois, woordvoerder Kind en Gezin – 00 533 14 24

Ria Vandenreyt, woordvoerder Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid – 0479 99 82 05