Kind en Gezin schort attest op van crèche Le Petit Village uit Schaarbeek

31 maart 2012

Een kinderverzorgster hield een kind boven een balustrade. Het kind is ongedeerd. De crèche had een vergunning voor 26 kinderen en werkte sinds 2010 onder toezicht van Kind en Gezin.

Kind en Gezin heeft op basis van het beeldmateriaal onmiddellijk klacht ingediend bij de politie en de beslissing genomen om het attest van toezicht van die voorziening op te schorten. Op basis van deze klacht werd een gerechtelijk onderzoek op gestart. Kind en Gezin wacht nu verder het resultaat van het onderzoek af en verleent al haar medewerking.

Kind en Gezin probeert dit weekend de ouders van de 26 kinderen zo snel mogelijk persoonlijk te informeren en mee een oplossing te zoeken.   Ouders met vragen kunnen terecht op de K&G-Lijn op het nummer 078 150 100.

Kind en Gezin wenst hier nogmaals te benadrukken hoe belangrijk het is om voldoende aandacht te hebben voor de kwaliteit in de kinderopvang. Het nieuwe decreet legt daar via de vergunningsvoorwaarden de nodige goede basis toe door nog meer in te zetten op opleiding en competenties.