Wat brengt de Sint?

7 november 2012

Speelgoed

Omdat spelen heel belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen, kiezen de Sint en zijn Pieten in de eerste plaats speelgoed dat het kind zelf leuk vindt. Zo wordt het spelenderwijs handiger en leert het zichzelf, de anderen en de wereld al spelend ontdekken.
Hun voorkeur gaat naar speelgoed dat past bij de mogelijkheden en de leeftijd van het kindje: speelgoed mag niet te moeilijk, maar ook niet te makkelijk zijn.

Goed speelgoed hoeft zeker niet duur te zijn. Eenvoudige dingen kunnen voor vele uurtjes speelplezier zorgen: papier, verf, krijtjes, ballen, potjes, een schattenkoffer met toffe spulletjes, …

En het allerleukste is natuurlijk samen spelen! Door samen dingen te ontdekken en het kind aan te moedigen, geven we positieve aandacht. Zo wordt het kind actiever, ondernemender en krijgt het meer zelfvertrouwen.

Bij de keuze van speelgoed let Sinterklaas er op dat er een CE-markering (Conformité Européenne) is. Omdat dit CE-markering geen keurmerk is dat 100% veiligheid garandeert, controleert hij zelf ook het speelgoed op gebreken. Tijdens het spelen houden we een oogje in het zeil.

Lekkernijen

Bij Sinterklaas hoort ook lekkers!

  • Als verrassing stopt de Sint in de kleine schoentjes ook wel eens een cadeautje in plaats van snoep.

  • Mandarijntjes zijn het favoriete snoepgoed van de Sint. 

  • Aan de kleinste kinderen geeft hij ook de kleinste chocoladefiguurtjes.

Voor de mama’s en papa’s geeft de Sint nog wat tips:

  • Je kan een deel van het snoepgoed in een leuke doos bewaren en op een ander moment als tussendoortje geven.

  • Geef in deze periode extra aandacht aan actieve spelletjes want ook Sinterklaas wil dat kinderen veel bewegen.

Ieder kind een Sint

Sinterklaas maakt graag alle kinderen blij en kan daarbij ook hulp gebruiken. Meer info hierover vind je op ‘Ieder kind een Sint’ (KWB).

Speelgoed, spelletjes, samen spelen
Veilig speelgoed