Week van de pleegzorg van 16 tot 25 november

13 november 2012

In Vlaanderen kunnen intussen 4.756 kinderen terecht in een pleeggezin wanneer ze niet meer thuis kunnen wonen. Ook 1.362 volwassenen met een beperking voelen zich thuis bij een gastgezin.

Flashmob

Met een positieve actie wordt de Week van de Pleegzorg op zaterdag 17 november 2012 om 11u op gang geblazen. In vijf verschillende steden verspreid over Vlaanderen zullen 5.000 pleegpopjes uitgedeeld worden. Die staan symbool voor de 5.000 Vlaamse pleegkinderen die in een warm pleeggezin terechtkunnen. In Antwerpen en Brugge zijn de stations het decor voor de actie, in Hasselt en Leuven vind je ons terug op de Grote Markt, de Oost-Vlaamse locatie op 17 november is het Waasland Shopping Center in Sint-Niklaas.

Studienamiddag

Op maandag 19 november wordt het boek ‘Op weg met Pleegzorg’ om 13u gelanceerd in Zaal De Schelp van het Vlaams Parlement. Het boek schetst de geschiedenis en de toekomst van pleegzorg in Vlaanderen. Ook enkele specifieke thema’s die pleegzorg kenmerken worden helder toegelicht. Tijdens een studienamiddag zal er dieper worden ingegaan op de bevindingen die Prof. Dr. Johan Vanderfaeillie, Frank Van Holen en Femke Vanschoonlandt in het boek naar voren schuiven. Ook andere actuele onderwerpen binnen pleegzorg worden behandeld op de studienamiddag, Vlaams Minister van Welzijn Jo Vandeurzen sluit het evenement af.

KRC Genk

Als afsluiter van de Week van de Pleegzorg worden 130 pleegkinderen, pleegbroers en –zussen en pleegouders uitgenodigd door voetbalclub KRC Genk op 25 november 2012. De Limburgse familieclub wil tonen dat het een hart heeft voor pleegzorg en stelt een deel van het stadion exclusief ter beschikking voor de wedstrijd tegen OH Leuven.

Meer informatie via Pleegzorg Vlaanderen