Hittegolf en ozonpieken

20 mei 2014

Prachtig zomerweer heeft ook een “schaduwzijde”: hete temperaturen en veel ozon in de lucht kunnen de gezondheid schaden! Zuigelingen en jonge kinderen behoren tot de risicogroepen, omdat ze hun lichaamswarmte nog niet zo goed kunnen regelen en gevoeliger zijn voor uitdroging. Het Vlaams agentschap Zorg en Gezondheid wil, samen met o.a. Kind en Gezin, ouders van jonge kinderen voorbereiden op de komende hete zomerdagen.

  • De overheid houdt de temperatuur en het ozongehalte in de gaten. Als er bepaalde temperatuurs-en/of ozondrempels overschreden zijn, wordt via de media de waarschuwingsfase of de alarmfase afgekondigd. Indien je wenst, kan je op de hoogte gebracht worden zodra de ozonwaarschuwingsdrempel of –alarmdrempel overschreden wordt of bij hoge fijnstofgehalten in de lucht. Dit kan door een mail te sturen naar smog@irceline.be met vermelding ‘inschrijving mailinglist’ in de onderwerpregel.

  • De folders pdf 'Hittegolf en ozonpieken - Waarop letten bij baby's, peuters en kleuters?' zullen de komende dagen in de wachtruimte van het consultatiebureau gelegd worden en naar de kinderopvang gemaild worden.

  • De waakzaamheidsfase hitte en ozon ging vandaag van start. Lees hierover meer op http://www.zorg-en-gezondheid.be/Home/.

Lees meer over zon en hitte.