Cijfers over adoptie in het activiteitenverslag 2013

28 mei 2014

In dit verslag vind je alles terug over de werking van het VCA, maar ook en vooral veel cijfers over adoptie in Vlaanderen. Zowel interlandelijke (buitenlandse) als binnenlandse adoptie komen aan bod.
De aantallen, de wachttijden en informatie over de (kandidaat-) adoptieouders en over de adoptiekinderen staan erin vermeld. 

Van alle stappen in de procedure(s) worden statistieken bijgehouden. Omdat cijfers alleen niet alles kunnen zeggen voorzien we telkens voldoende uitleg zodat die cijfers ook juist geïnterpreteerd kunnen worden. 


2013: Nieuw decreet treedt in werking 
 
2013 was een belangrijk jaar voor interlandelijke adoptie met de volledige inwerkingtreding van het nieuwe decreet. Met de binnenlandse adoptiesector werd de basis gelegd voor een nieuwe toekomst.

Voor het Vlaams Centrum voor Adoptie was het vooral een zeer boeiend jaar waarin we samen met onze partners 78 buitenlandse kinderen (waarvan 4 via intrafamiliale adoptie en 1 via een zelfstandige adoptie) en 26 binnenlandse kinderen een goede thuis hebben kunnen geven.
 
Dit is uiteindelijk de bedoeling van al het werk dat achter deze cijfers ligt.

Lees het activiteitenverslag 2013