Baby’s en peuters bewegen mee in AB

29 oktober 2014

Beweeg mee-cd
Kind en Gezin ondersteunt ouders om met eenvoudige en praktische tips beweging te introduceren in het dagelijkse leven van hun kind. Die praktische tips heeft Kind en Gezin de voorbije maanden verspreid via www.kindengezin.be, nieuwsbrieven, de folder ‘Speel met je kindje zijn voeten’, via de kinderopvang en vooral via de duizenden contacten van onze 700 medewerkers met ouders in heel Vlaanderen.
Tips zijn een eerste stap, maar om ouders echt te ondersteunen wil Kind en Gezin nog een stap verder gaan. Zo is het idee gegroeid om een cd te maken om kinderen en ouders samen in beweging te krijgen: de Beweeg mee-cd.

Op de cd krijgen 5 klassieke kinderliedjes een nieuw, actief en positief jasje. ‘10 kleine visjes’, ‘Broeder Jacob’, ‘Klein kleutertje’, ‘Kortjakje’ en ‘Vogeltje’ kregen nieuwe teksten van Frank Vander Linden en een volledig nieuw arrangement door Axl Peleman en Ron Reuman. In de studio kregen Axl en Ron versterking van onder meer Wim Opbrouck en Els Dottermans.
Vanaf vandaag verdelen onze medewerkers de cd’s tijdens hun contacten. De cd kan beluisterd, besteld en gedownload worden via www.kindengezin.be

#babybeweging – 14 coverbaby’s
Voor de cover van de Beweeg mee-cd ging Kind en Gezin tijdens de zomer op zoek naar baby’s ‘in actie’! Via de app #babybeweging bezorgden ouders foto’s van bewegende baby’s. Uit de bijna 2.000 inzendingen selecteerde Kind en Gezin 14 coverbaby’s. 10 van de 14 winnaars ontvingen tijdens het persconcert ook hun eigen cd uit handen van Katrien Verhegge (administrateur-generaal van Kind en Gezin) en Anne Vanden Berge (afdelingshoofd Preventieve Gezinsondersteuning).

Vlaams actieplan voeding en beweging
Deze campagne is één van de vele acties uit het Vlaams actieplan voeding en beweging. Met dat actieplan zet de Vlaamse overheid in op concrete projecten die er mee voor zorgen dat we gezonder eten en meer bewegen. Het zijn stuk voor stuk wetenschappelijk onderbouwde acties die de keuze voor een gezonde levensstijl eenvoudiger maken, op school, thuis of op het werk.
Als deze campagne het gewenste effect bereikt, dan geven we inspiratie tot beweging mee van in de wieg. Zo wordt de basis gelegd voor een leven lang bewegen.

Beluister de cd via http://www.kindengezin.be/voeding-en-beweging/beweging/

Meer info over de campagne ‘Bewegende baby’s hebben een stapje voor’