2 binnenlandse adoptiediensten worden Adoptiehuis

7 juli 2015

Met het nieuwe decreet in het vooruitzicht waarbij er nog één dienst zal bestaan, zijn ze in Adoptiehuis aan de slag gegaan met een nieuwe structuur met verschillende subteams die onder één koepel functioneren. Dat geeft hen de mogelijkheid om tegelijk het integraal proces te bewaren als autonomie te geven aan de deelwerkingen (zoals de begeleiding van de geboorteouders).

Adoptiehuis is een huis waar je terecht kan voor alle aspecten die met binnenlandse adoptie te maken hebben. Ongepland zwangere vrouwen die begeleiding zoeken naar een oplossing of een vraag naar afstand van hun kind hebben, geadopteerden van alle leeftijden die info over hun dossier willen of contact zoeken met hun geboorteouders, adoptieouders die vragen rond hun kind of rond opvoedingsondersteuning hebben, lotgenotencontact, vormingen, familiebijeenkomsten, de adoptiediensten bieden veel meer dan de bemiddeling voor adoptie alleen.

Door deze samensmelting blijven er nog drie erkende adoptiediensten in Vlaanderen die instaan voor alles gelinkt met binnenlandse adoptie. Het Adoptiehuis kan gecontacteerd worden op het adres Osystraat 39 te 2060 Antwerpen, telefoonnummer 03/232 24 52 en e-mailadres info@adoptiehuis.be. De website www.adoptiehuis.be is nog in opbouw maar voorlopig kan iedereen nog terecht op www.gewenstkind.be.

De contactgegevens van alle adoptiediensten