Oproep kandidaten nieuwe subsidies kinderopvang

16 juli 2015

  • Voor de groepsopvang is er 1,5 miljoen euro voor 1.994 extra plaatsen met basissubsidie (trap 1). Het grootste deel gaat naar de omschakeling van bestaande, nog niet gesubsidieerde plaatsen. Een deel is voorzien voor nieuw te vergunnen plaatsen.
    Het bedrag voor basissubsidie groepsopvang wordt op 1 januari 2016 verhoogd van 578,37 euro naar 752,28 euro per plaats per jaar, onder voorbehoud van een definitieve beslissing van de Vlaamse Regering.
  • 5 miljoen euro gaat naar 835 extra plaatsen met subsidie inkomenstarief (trap 2). Dit budget is evenredig verdeeld over de omschakeling van bestaande plaatsen en het creëren van nieuwe plaatsen. Deze oproep richt zich vooral op groepsopvang, maar aanvragen voor gezinsopvang zijn mogelijk.
  • Er is 800.000 euro waarmee 1.235 bestaande plaatsen met subsidie inkomenstarief (trap 2) omgeschakeld kunnen worden naar subsidieerbare plaatsen met plussubsidie (trap 3). Zowel aanvragen voor gezinsopvang als voor groepsopvang komen in aanmerking.

Aanvragen zijn mogelijk tot woensdag 30 september 2015.

Je vindt alle info op www.kindengezin.be. Ga naar Kinderopvang > Sector baby’s en peuters > Snelinfo’s, oproepen en beslissingen > Oproepen en Beslissingen > Oproepen