Week van de Borstvoeding

30 september 2015

We zijn er voor jou

Borstvoeding is de meest natuurlijke voeding voor een kindje en is in bijna alle gevallen een uitstekende keuze. Toch kan elke ouder vragen of twijfels hebben en wisselende gevoelens ervaren. Daarvoor kunnen ze terecht bij Kind en Gezin. Mama's kunnen bij het geven van borstvoeding begeleiding krijgen van de regioverpleegkundige, die ondersteund wordt door lactatiekundigen van Kind en Gezin. Dat zijn verpleegkundigen of vroedvrouwen gespecialiseerd in borstvoeding. 

Ook de samenwerking met de verschillende partners betekent een grote meerwaarde in de begeleiding van borstvoeding. Alle partners zijn te vinden op www.borstvoedingnatuurlijk.be.

Dat de begeleiding bij borstvoeding een verschil kan maken, beaamt ook Ariane Huyghe, mama van Yanis. Bij de borstvoeding van haar eerste kindje ondervond ze problemen. Dankzij de praktische tips en adviezen op ‘maat’, die ze meteen na de tweede bevalling kreeg van Kind en Gezin, ging het veel vlotter. 'Het is niet altijd makkelijk, je moet weten waar je aan begint. Maar de nadelen wegen niet op tegen de voordelen: je heb het altijd bij de hand, het creëert een goede band met je baby en het is de beste voeding.'


Contactgegevens pers: Leen Du Bois, woordvoerder Kind en Gezin, woordvoerder@kindengezin.be, 0496591511

Ariane Huyghe, mama van Yanis: via woordvoerder

Alle informatie over borstvoeding op www.kindengezin.be