Evens Prize for Education 2015

2 oktober 2015

We verwelkomen u in de Loketten van het Vlaams Parlement, Ijzerenkruisstraat 99, 1000 Brussel op donderdag 22 oktober 2015 om 19:30.
Voor deze editie van de tweejaarlijkse Europese prijs ging de Stichting op zoek naar initiatieven en praktijken die sociale vaardigheden van kinderen jonger dan zes stimuleren en versterken.

Brenda Taggart (UK), senior gastonderzoeker aan het Londense Institute of Education en hoofdonderzoeker van de EPPSE studie, verzorgt de boeiende thematoespraak: The Power of Pre-school: Evidence from UK research"

Daarin spreekt ze over de cognitieve en sociaal-gedragsmatige ontwikkeling van kinderen en de korte-, middellange- en langetermijneffecten van kwalitatieve voorzieningen voor jonge kinderen gebaseerd op de resultaten van het Effective Pre-school, Primary and Secondary Education Project, een longitudinaal onderzoek gefinancierd door het Britse Departement van Onderwijs (1997-2014). Ook het belang van de familie en de leeromgeving thuis voor kinderen jonger dan drie jaar en de gevolgen daarvan op lange termijn komen aan bod.

Nadien volgt een geanimeerd gesprek over het winnende project en het stimuleren van sociale vaardigheden bij jonge kinderen met Tomas Baum, voorzitter van de internationale jury van experten voor deze prijs, en directeur van het Vlaams Vredesinstituut, Katrien Verhegge, administrateur-generaal van Kind en Gezin, Katrien Reynaert, coördinator van Kinderdagverblijf Tierlantuin en Elke Decruynaere, Schepen voor Onderwijs, Jeugd en Opvoeding van de Stad Gent.

Jo Vandeurzen, Vlaams Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, geeft het slotwoord.
We sluiten af met een feestelijke receptie. Enkele ouders van het kinderdagverblijf staan in voor de muzikale omkadering van de avond.

Gelieve uw komst ten laatste op 15 oktober 2015 te bevestigen per mail op antwerp@evensfoundation.be of per telefoon op 03 231 39 70.
Deze avond wordt georganiseerd door Stichting Evens in samenwerking met het Vlaams Vredesinstituut in het kader van Conflict Matters.

Meer informatie
http://www.evensfoundation.be/
www.dienstkinderopvang.be/kdv-tierlantuin
http://www.conflictmatters.eu/
http://www.vlaamsvredesinstituut.eu/