Het Vlaams Centrum voor Adoptie en Kind en Gezin delen hun kennis

18 november 2015

De sector van de (interlandelijke) adoptie is en blijft in beweging, niet alleen omwille van nieuwe regelgeving of een andere hervormingen. Ook het profiel van de kinderen die nood hebben aan (interlandelijke) adoptie dwingt de adoptiesector tot steeds meer flexibiliteit. Maar niet alleen de diensten worden tot actie bewogen. Ook voor kandidaat-adoptieouders is dit geen evidentie. Heel wat kinderen voor wie op zoek gegaan wordt naar een (buitenlands) adoptiegezin, hebben een specifiek profiel: ze zijn al wat ouder, hebben een belastende achtergrond of worden samen met hun broers en zussen geadopteerd. De uitdaging bestaat erin om kandidaat-adoptanten zo goed als mogelijk voor te bereiden op deze realiteit, en hen de nodige tools aan te reiken om een kind met dergelijk specifieke noden in hun gezin op te nemen.

Digitaal leerplatform over adoptie van kinderen met een specifieke ondersteuningsbehoefte

Het Vlaams Centrum voor Adoptie (VCA) speelt een centrale rol bij elke adoptieprocedure voor een minderjarig kind door (kandidaat-) adoptieouders die in Vlaanderen of Brussel wonen. Bij zowel de interlandelijke als de binnenlandse adoptie staat het VCA in voor het goede verloop van het proces. Daarom werkte het VCA samen met alle diensten uit de sector aan dit digitaal leerplatform over adoptie van kinderen met een specifieke ondersteuningsbehoefte.

Deze online cursus is ideaal om kosteloos, snel, makkelijk en op eigen tempo bij te leren over de adoptie van kinderen met specifieke ondersteuningsbehoeften.

  • Leer waar en wanneer je wil.
  • Duidelijk afgelijnde inhoud, zodat je op jouw maat kan leren.
  • Interactieve cursus, aangevuld met video’s, praktische oefeningen, chat, online coaching, …
  • Up-to-date info en recente inzichten.

Surf snel naar http://www.kindengezinacademie.be/ en ontdek deze en meer dan 21 online cursussen (voeding, gezondheid, kinderopvang, …)! Meer dan 5000 gebruikers (verpleegkundigen, artsen, ouders, scholen, …) zijn al overtuigd van de voordelen van de online cursussen van Kind en Gezin.

Surf je voor de eerste keer naar www.kindengezinacademie.be , dan moet je je eerst registreren.