Kind en Gezin steunt NoHate

9 december 2016

NoHate LogoEen Europese campagne in Vlaanderen

De No Hate Speech Movement is een jongerencampagne van de Raad van Europa. Het vertrekpunt van de campagne? Cyberhaat en cyberpesten en andere online risico’s berokkenen kinderen en jongeren veel schade. Ze zijn een inbreuk op het recht op vrije meningsuiting en de universele mensenrechten.

Nochtans bieden het internet en sociale media kinderen en jongeren ongeziene kansen. Ze zijn een bron van informatie, maken supersnelle communicatie mogelijk en bieden eindeloze uren plezier en entertainment. Om die kansen ten volle te benutten, moeten we onze kinderen en jongeren helpen om zich te verweren tegen online misbruik.

Weerstand bieden tegen haatspraak, een must

Volgens de Raad van Europa kan “haatspraak” omschreven worden als: “... alle vormen van expressie die rassenhaat, xenofobie, antisemitisme of andere vormen van haat die op onverdraagzaamheid gestoeld is, verspreiden, stimuleren of rechtvaardigen.” Ook onverdraagzaamheid op basis van gender, seksuele voorkeur of religie valt onder deze definitie.

No Hate Vlaanderen wil kinderen en jongeren en hun begeleiders te sensibiliseren, vormen en handvatten aanreiken. Kind en Gezin steunt #NoHate en voert mee campagne op 10 december. We versprieden het logo en dragen bij aan de missie. Stop, meld en reageer tegen haatspraak. Check www.nohate.be voor tips, info en tools.

Check www.nohate.be voor tips, info en tools.