Opnieuw grote kinderboekeninzameling door Libelle

16 oktober 2018

In Vlaanderen groeien vandaag meer dan 130.000 kinderen op in kansarmoede. 1 kind op de 8 krijgt dus niet de kansen die het verdient om zichzelf te ontwikkelen. Wat kan helpen om deze kinderen meer groeikansen te geven? Hen laten lezen, zegt jeugdpsychiater en voorzitter van het Kinderarmoedefonds Peter Adriaenssens. “Door kinderen voor te lezen, breng je taal aan. En wie een bredere woordenschat heeft, kan zich beter uitdrukken, krijgt meer zelfvertrouwen én kracht om die vaak vicieuze cirkel van armoede te doorbreken.”
Libelle organiseerde vorig jaar al een grote Kinderboekenactie, waarbij heel Vlaanderen wordt gemobiliseerd om kinderboeken (voor 0 tot 6 jaar) mee te brengen naar de Boekenbeurs in Antwerpen– of er ter plaatse eentje te kopen – en ze daar te deponeren in de reusachtige boekenkast op de Libelle-stand. Nieuw dit jaar is dat mensen ook boeken kunnen afleveren in een Kringwinkel in hun buurt. En ook op de Libelle Winterfair is iedereen welkom met boeken. Daar staan bovendien tal van voorleessessies op het programma, met o.a. Kaatje van Ketnet en Dieter Coppens, die ambassadeur is van de actie.
Libelle zorgt er dan samen met Kind en Gezin, Iedereen Leest, De Kringwinkel en boek.be – die de actie mee ondersteunen – voor dat de boeken bij de juiste gezinnen terechtkomen. Omdat elk kind een verhaal én een toekomst verdient.

PRAKTISCH
BOEKEN INLEVEREN KAN
–> op de Libelle-stand op de Boekenbeurs (28/10 - 4/11 & 8/11 – 11/11)
–> in een Kringwinkel in je buurt (27/10 – 25/11)
–> op de Libelle Winterfair (21/11 – 25/11)

MOGELIJKHEDEN TOT INTERVIEWS
–> met een expert van Kind en Gezin
–> met ambassadeur Dieter Coppens
–> met Libelle-hoofdredactrice Karen Hellemans
Graag contact opnemen via Gert Vermeiren, product manager
Libelle, 0475-43 46 87, vermeiren.gert@roularta.be

pdf Bekijk het persbericht. (1MB)