Nieuwsbrief over gezinsondersteuning juli 2015  
   
 
 
Heb je problemen met de layout van de nieuwsbrief, klik dan hier.
 
 
 
 
In deze nieuwsbrief:
 
     
 
 
Borstvoeding

top
Hittegolf

top
Huizen van het Kind

  • De presentatie 'Communicatie naar ouders' die aan een aantal Huizen van het Kind in Vlaams-Brabant werd gegeven door Kind en Gezin en zijn communicatiepartner LDV United is nu beschikbaar op de website van Huizen van het Kind. Informatie werd er spelenderwijze afgewisseld met korte workshops, die de deelnemers direct theorie deed omzetten in de praktijk.

top
Kinderopvang

  • Kinderdagverblijf Tierlantuin wint de Evens Prijs voor Vredeseducatie 2015. De internationale jury had vooral lof voor de zichtbaarheid en toegankelijkheid van het kinderdagverblijf in de buurt, de sterke samenwerking met ouders alsook de dagelijkse en vanzelfsprekende omgang met diversiteit die zich o.m. vertaalt in het werken met andere talen, een diverse personeelsbezetting, enz.

top
Onze dienstverlening

  • Sinds kort kunnen ouders met een baby of peuter via 'Mijn Kind en Gezin' op www.kindengezin.be een afspraak met Kind en Gezin maken, verplaatsen of annuleren.
  • Vanaf 1 juli wijzigt het aanbod van de gratis vaccins van het basisvaccinatieschema voor de doelgroep van Kind en Gezin. Synflorix® vervangt Prevenar13 (pneumokokkenvaccin) en Priorix® wordt vervangen door M-M-RVAXPRO® (vaccin tegen mazelen-bof-rubella).
top
Onze publicaties

top
Vacature

  • Tot 21 juli kan gesolliciteerd worden voor de functie van centraal adviserend arts bij Kind en Gezin. Het volledig functieprofiel vind je terug op onze website.

top
Agenda

  • De Kinderrechtencoalitie nodigt organisaties uit om deel te nemen aan een open forum over de impact van racisme op kinderen op 29 september in Antwerpen.
  • Informatiesessie voor huisartsen over Vrouwelijke Genitale Verminking (VGV) op dinsdag 29 september 18u30-21u30 in het UMS Sint Pieter, Site César De Paepe, Cellebroerstraat 11 Brussel. Inschrijven kan via info@gams.be of 02/219 43 40. Op de agenda staan: getuigenissen, introductie in de problematiek en ernst van het probleem, socioculturele aspecten, medische aspecten en handvaten om ondersteuning te bieden.
  • Op 9 oktober organiseert EXPOO in samenwerking met de Huizen van het Kind stad Antwerpen een uitwisselingsmoment over opvoedingsondersteuning voor tieners en jongeren. Het wordt een intens event met discussies, presentaties,... Doe jij ook mee?
  • In oktober-november komt Vorming Jeugdhulp in elke Vlaamse regio samen met 100 praktijkwerkers aan 10 gesprekstafels. Aan de hand van casussen recht uit de praktijk gaan ze het debat aan over de mogelijkheden, knelpunten en samenwerkingen in het nieuwe jeugdhulplandschap.
  • Steunpunt Welzijn, Volksgezondheid en Gezin wil enkele studiedagen voor het najaar aankondigen.

top
 
 
 


 
 
  Naar de website