Nieuwsbrief over gezinsondersteuning februari 2016  
   
 
 
Heb je problemen met de layout van de nieuwsbrief, klik dan hier.
 
 
 
 
In deze nieuwsbrief:
 
     
 
 
Onze dienstverlening

  • Dr. Majori van Gogh startte op 4 januari als centraal adviserend arts bij de medische beleidscel van Kind en Gezin. Ze heeft ruim 18 jaar ervaring als arts in een consultatiebureau van Kind en Gezin.
top
Gezondheid en vaccineren


top
Huizen van het Kind


top
Opvoeding

  • Heel wat ouders hebben vragen over het huilen van hun kindje of zijn ongerust. Ouders kunnen met vragen hierover steeds bij Kind en Gezin terecht: in het consultatiebureau, tijdens een huisbezoek, bij de Kind en Gezin-Lijn, ... We hebben voor ouders de reeds bestaande pdf huilkaart beschikbaar gemaakt op de website. Ze kunnen deze huilkaart gebruiken om het huilen met een zorgverlener te bespreken.
top
Voeding


top
Zwangerschap

  • Vrouwen die zwangerschapsdiabetes hebben gehad, lopen een sterk verhoogd risico om blijvende diabetes te ontwikkelen. Het project Zoet Zwanger wil die vrouwen helpen om de nodige stappen te zetten ter preventie en vroegtijdige opsporing van diabetes na hun bevalling. De resultaten van de voorbije 6 jaren en de steun van de verschillende partners hebben ertoe geleid dat de Vlaamse overheid het project, dat gecoördineerd wordt vanuit de Diabetes Liga, opnieuw verlengd heeft.
top
Leren

De online cursussen zijn terug te vinden via www.kindengezin.be/opleidingen-en-infosessies. In het kader 'Online cursussen' kies je voor 'registreren en inloggen'. De eerste maal kan je je op een eenvoudige manier registreren (Nieuwe account maken).
  • De online cursus 'Voeding' werd geüpdatet. Naast een aanpassing van het prijzenschema vind je ook nieuwe compendia en een aanpassing van enkele schermen door de stopzetting van de productie van sojazuigelingenvoeding tot 1 jaar. De aanpassingen vind je snel door links bovenaan op de toets 'Nieuw in deze versie' te klikken. Je krijgt dan alle updates in één oogopslag te zien.
  • De online cursus ‘Van Wiechen' werd uitgebreid met de uitvoering van het Van Wiechenonderzoek op het consult van 15 maanden. De module is ook beschikbaar voor consultatiebureauartsen. Deze online cursus zal in de loop van 2016 verder uitgebreid worden met de andere onderzoeksleeftijden.

top
Agenda

  • Save the date: 6 oktober 2016: 'Conferentie rond jonge kinderen - De toekomst is jong'


Kinderen geven mee vorm aan de wereld van vandaag en morgen. Samen met verschillende (beleids)actoren willen we een breed gedragen visie ontwikkelen met betrekking tot het beleid rond jonge kinderen. Op 6 oktober 2016 organiseert Kind en Gezin hierover een conferentie. Ben je benieuwd hoe het participatief traject naar de conferentie vorm krijgt en wil je ontdekken rond welke thema’s de 4 werkgroepen aan de slag gaan?
Surf naar http://www.kindengezin.be/detoekomstisjong/.
top
 
 
 


 
 
  Naar de website