Nieuwsbrief over gezinsondersteuning april 2017  
   
 
 
Heb je problemen met de layout van de nieuwsbrief, klik dan hier.
 
 
 
 
In deze nieuwsbrief:
 
     
 
 
Onze dienstverlening

  • De kleuterschool is de ideale basis voor een goede start in de lagere school. Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits stelde begin deze maand het starterspakket Kleuteronderwijs van Klasse voor. Het Starterspakket moet ouders van instappertjes over de streep trekken om hun kind in een school in te schrijven en ervoor te zorgen dat ze voldoende naar school gaan. De lancering van het pakket past in het actieplan kleuterparticipatie. Met dat plan wil de minister de kleine groep kleuters bereiken die niet of onvoldoende in de klas aanwezig is. Kind en Gezin zet zich sinds 2007 mee in voor kleuterparticipatie.
top
Gezinsondersteuning

  • Appje voor de Borst, een gratis borstvoedingsapp i.s.m. Kind en Gezin, wil vijf maanden na de lancering polsen naar de mening en ervaringen van de gebruikers en professionals. Heb je reeds ervaring met Appje voor de Borst? Klik dan hier. Nog geen ervaringen met Appje voor de Borst? Ook dan kan je jouw mening met de ontwikkelaars delen.
  • Het federaal parlement heeft een wetsvoorstel dat de rechten en plichten van pleegouders regelt, goedgekeurd. Een volwaardig statuut moet ervoor zorgen dat pleegouders vrij zijn om alledaagse beslissingen te nemen of kunnen optreden in dringende medische situaties. Pleegouders krijgen ook het recht om contact te houden met hun pleegkinderen wanneer zij terugkeren naar huis. De nieuwe wet treedt in werking op 1 september 2017.
  • De Rode Duivels en pleegzorg lanceren samen met alle Belgische pleegkinderen een Duivelse +Pact. Daarmee willen ze het engagement van pleeggezinnen in de kijker zetten. Heel wat pleegkinderen schreven een brief aan de Rode Duivels en dat trok hen over de streep om pleegzorg te kiezen als allereerste sociale partner van de nationale ploeg.
  • Het vakblad Weliswaar, een gratis uitgave van de Vlaamse Overheid, richt zich tot werknemers in het welzijnswerk en de gezondheidssector. Weliswaar bericht over beleid en wetenschap, maar in de eerste plaats over het werk zelf. Ze hebben ook een digitale nieuwsbrief voor wie graag op de hoogte wil blijven van het nieuws uit deze sectoren.
top
Huizen van het Kind

  • Op 8 juni 2017 organiseert EXPOO met partners een uitwisselingsmoment voor de Huizen van het Kind met als thema 'Samen verder bouwen aan de Huizen van het Kind'. Een denk- en doe-dag over hoe een Huis van het Kind kan uitgroeien tot een wijkgerichte basisvoorziening met een ge├»ntegreerd aanbod voor alle gezinnen.
top
Opvoeding

top
Zwangerschap

top
Projectoproep

top
Agenda

top
 
 
 


 
 
  Naar de website