Nieuwsbrief over gezinsondersteuning april 2018  
   
 
 
Heb je problemen met de layout van de nieuwsbrief, klik dan hier.
 
 
 
 
In deze nieuwsbrief:
 
     
 
 
Onze dienstverlening

 • Tot voor kort startte Kind en Gezin de dienstverlening vanaf de geboorte met een kennismaking in de kraamkliniek. Kind en Gezin wil nu al kennis maken tijdens de 3 laatste maanden van een zwangerschap.
 • Kind en Gezin lanceerde op 27 maart de campagne #Buitenbabys, een bewustmakingsactie voor buiten spelen. Daarom zie je #buitenbabys streetart in stad Gent, stad Antwerpen en heel wat opvanginitiatieven.
 • Gewapend met een grote glimlach en een luisterend oor trekt Fientje met de fiets door Brussel. Ze ondersteunt voor Kind en Gezin families en bracht in Metro voor Dag van de Zorg het relaas van een werkdag.
 • Lien, verpleegkundige van Kind en Gezin, vertelt met veel enthousiasme hoe elke dag en elk gezin anders is in 'Werken in de zorg voor de Vlaamse overheid'.
 • Vanaf 25 mei 2018 gelden nieuwe Europese privacyregels. Op zoek naar hulpmiddelen voor jouw organisatie? Kind en Gezin werkte samen met de kinderopvangsector een startpakket uit die elke organisatie kan gebruiken om aan de slag te gaan met de nieuwe regels.
top
Gezinsondersteuning

 • De Vlaamse Regering heeft op 16 maart 2018 groen licht gegeven voor de overname van de bevoegdheden over de kinderbijslag. De overname gaat in op 1 januari 2019. De Vlaamse overheid staat dan volledig in voor het administratief beheer en de uitbetaling van de gezinsbijslagen. Het Groeipakket is de nieuwe naam voor de Vlaamse kinderbijslag en staat voor het geheel van financiële tegemoetkomingen dat de Vlaamse overheid voorziet voor elk kind in elk gezin.
 • De Vlaamse regering lanceerde grenslijn.be, een website waar professionals of vrijwilligers die met kinderen en jongeren werken, informatie vinden als ze vermoeden dat grenzen worden overschreden.
top
Gezondheid

 • De federale overheid lanceerde een informatiecampagne over nucleaire risico's. In een straal van 20 km rond een nucleaire site halen best alle inwoners jodiumtabletten in huis. In het ganse land krijgen kinderen tot 18 jaar, collectiviteiten met kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, het advies om jodiumtabletten in huis te halen.
top
Huizen van het Kind

 • In Borgerhout staat een van de 11 Huizen van het Kind in Antwerpen. Met een dagboekverhaal beschrijft Alexandra, coördinator van het Huis, de werking en waarvoor een ouder met een kind van 0 tot 24 jaar er terecht kan.
top
Kinderrechten

top
Opvoeding

top
Oproepen

 • Het Fonds Celina Ramos geeft eenmalige steun van maximaal €2500 aan kleinschalige initiatieven die een concrete verandering teweeg brengen voor kwetsbare mensen in een economisch precaire situatie.
 • Gezond Leven zoekt Huizen van het Kind met oog voor gezondheid. Hoe kun je gezond leven in een gezonde omgeving mogelijk maken voor iedereen? Schrijf je in als je interesse hebt om een traject op maat te volgen om dit mogelijk te maken.
top
Agenda

top
 
 
 


 
 
  Naar de website