Nieuwsbrief over gezinsondersteuning oktober 2019  
   
 
 
Heb je problemen met de layout van de nieuwsbrief, klik dan hier.
 
 
 
 
In deze nieuwsbrief:
 
     
 
 
Onze dienstverlening

  • Drie medewerkers van Kind en Gezin met een sleutelrol in de recente reorganisatie van het agentschap bieden in het boek 'Inteam' een unieke intieme kijk in wat het concreet betekent om de omwenteling te maken naar zelforganisatie en gedeeld leiderschap. Denk je als team of organisatie zelf aan een reorganisatie of ben je er al volop aan begonnen? Dan biedt dit boek je interessante handvatten, tools en methodieken waarmee je zeker aan de slag kunt. Je kan het bestellen via onder meer bol.com of Standaard boekhandel.
  • Tijdens de Wereldborstvoedingsweek van 1 tot 7 oktober 2019 lag de focus op het belang van steun uit de omgeving. De ondersteuning van de partner, ouders, vrienden en werkgever is daarbij cruciaal. Met een aantal acties wil Kind en Gezin de kinderopvang warm maken voor borstvoeding. Want uit onderzoek én praktijk blijkt dat ook de kinderopvang een belangrijke rol heeft in het borstvoedingstraject van (toekomstige) ouders.
top
Gezinsondersteuning

top
Huizen van het Kind

  • Sinds 1 oktober 2019 zijn er 4 nieuwe erkende en gesubsidieerde Huizen van het Kind, welkom Bertem, Roosdaal, Londerzeel en Kraainem! 6 andere erkende Huizen van het Kind krijgen nu ook een subsidie. Zo zetten we opnieuw een stap om ervoor te zorgen dat elk kind, elk gezin terecht kan in een Huis van het Kind.
top
Veiligheid

  • We blijven wakker over veilig slapen. Ernstige situaties zoals overlijdens in voorzieningen worden gemeld aan Kind en Gezin. Jaarlijks maken we daarvan een analyse. We zien dat het aantal overlijdens in de kinderopvang - met om en bij de 10 per jaar - al een paar jaar stabiel blijft. Onze uitdaging is dit aantal op peil te houden of nog beter, te doen dalen. Hoe doen we dat? Door te blijven inzetten op preventie
top
Voeding

  • Kikkererwten, bruine bonen, linzen,... We kennen en eten ze nog maar weinig. Meer dan 1 op 4 Vlamingen slaagt er niet in om één, laat staan meerdere peulvruchten op te noemen. Dat blijkt uit een enquëte die het Vlaams Instituut Gezond Leven afnam bij 500 Vlamingen. Daarom lanceert Gezond Leven een grootschalige peulvruchtencampagne. 'Peulvruchten zijn lekker, betaalbaar, gezond én duurzaam.'
top
Agenda

top
 
 
 


 
 
  Naar de website