Nieuwsbrief over gezinsondersteuning april 2020  
   
 
 
Heb je problemen met de layout van de nieuwsbrief, klik dan hier.
 
 
 
 
In deze nieuwsbrief:
 
     
 
 
Onze dienstverlening

Op 19 maart zag Kind en Gezin zich genoodzaakt zijn fysieke dienstverlening stop te zetten. Door de uitbraak van COVID-19 werden de consultatiebureaus geconfronteerd met een tekort aan vrijwilligers, verpleegkundigen en artsen. Ook ouders belden massaal af uit een gevoel van onveiligheid. De tijdelijke opschorting gaf ruimte om de organisatie en werkwijze in de consultatiebureaus aan te passen aan de verstrengde maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus COVID-19. In tussentijd werkten de lokale teams verder via telefoon, mail, chat, whatsapp (niet-fysieke dienstverlening).

Vanaf woensdag 1 april startte Kind en Gezin opnieuw met vaccineren en met consulten voor pasgeborenen. Lees verder.
Vind je geen antwoord op je vraag? Dan kan je je vraag mailen naar corona@opgroeien.be.
top
Ouderschap

 • De coronacrisis is zeker ook voor (aanstaande) ouders een heel uitzonderlijke situatie die druk en stress kan veroorzaken. Ouder(s), maar ook kinderen, voelen heel goed dat de dingen anders zijn. Dagelijkse gewoontes en routines veranderen. We bundelden daarom tips om thuis te zijn/werken met een baby of peuter, binnen- en buitenspeeltips en informatie over zelfzorg in deze moeilijke tijd. Lees er alles over op www.kindengezin.be/opvoedings/opvoedingsvragen.
 • Groeimee.be heeft ook heel wat info voor ouders in coronatijden gebundeld.
top
Onrustwekkende opvoedsituaties

top
Oproep

top
Agenda

 • De Week van de Opvoeding (16-23 mei) zal dit jaar de invloed van de coronacrisis niet ontlopen. Daarom wordt een alternatief aanbod uitgewerkt.
 • Fold-up meeting 'Diversiteitscommunicatie'
  Datum: 21 april 2020
  Organisatie: EXPOO
  Locatie: online
 • EXPOO bereidt een webinar voor rond online dienstverlening en online communicatie met gezinnen. Deze webinar komt er in de tweede helft van april. Hou de website en Facebook pagina in de gaten voor meer info.
top
 
 
 


 
 
  Naar de website