Nieuwsbrief over gezinsondersteuning februari 2020  
   
 
 
Heb je problemen met de layout van de nieuwsbrief, klik dan hier.
 
 
 
 
In deze nieuwsbrief:
 
     
 
 
Onze dienstverlening

  • De fusie van Kind en Gezin en Jongerenwelzijn tot Opgroeien krijgt steeds meer vorm. Zo is de site Jongerenwelzijn zopas volledig opgegaan in de vernieuwde site Jeugdhulp. De site voor jeugdhulpprofessionelen blijft nog even bestaan maar zal op termijn ook grote wijzigingen ondergaan. Andere sites die het bezoeken zeker waard zijn: de nieuwe website Opgroeien en de vacaturesite Werken voor Opgroeien. Verder is de centrale administratie van het vroegere Jongerenwelzijn verhuisd van het Ellipsgebouw naar de Hallepoortlaan 27. Samen met de Vlaamse teams van Kind en Gezin vormen ze nu de centrale diensten van Opgroeien.
top
Gezondheid

top
Voeding

  • Recent kwamen heel wat gadgets op de markt om fruit of groenten toe te dienen op een andere manier dan via de lepel of uit het vuistje, zoals sabbelzakjes en fruitspenen. Deze producten worden sterk op de markt gezet. Dat maakt het verleidelijk voor ouders om ze te kopen. Vanuit wetenschappelijk onderzoek worden ze echter niet aanbevolen.
top
Oproepen

  • Het project 'Samen tegen onbetaalde schoolfacturen' biedt elk jaar een navormingstraject aan 45 Vlaamse en Brusselse secundaire scholen. De scholen worden op maat ondersteund in het ontwikkelen en uitbouwen van een armoede- en/of kostenbewust beleid op maat van de school. Scholen of scholengemeenschap kunnen zicht tot 31 maart aanmelden voor dit project.
top
Agenda

top
 
 
 


 
 
  Naar de website