Nieuwsbrief over gezinsondersteuning november 2020  
   
 
 
Heb je problemen met de layout van de nieuwsbrief, klik dan hier.
 
 
 
 
In deze nieuwsbrief:
 
     
 
 
Onze dienstverlening

  • 'Ons agentschap Opgroeien neemt de verantwoordelijkheid om alles zo veilig mogelijk te organiseren om het risico op besmettingen zo laag mogelijk te houden. We blijven bij onze ambitie om de kern van onze dienst- en hulpverlening maximaal te blijven garanderen, in het belang van het welzijn, de veiligheid en de ontplooiingskansen van alle kinderen, jongeren en hun gezinnen, zeker voor de meest kwetsbare gezinnen en jongeren,' zegt Katrien Verhegge, administrateur-generaal van Opgroeien. Opgroeien schakelde vanaf 2 november over van code oranje naar rood voor alle hulp- en dienstverlening.
  • Ter vervanging van de fysieke voorstelling van de werking van Kind en Gezin aan toekomstige ouders door onze teamleden in de ziekenhuizen, ontwikkelden we een digitaal alternatief.
  • Diederik Vancoppennolle, wetenschappelijk adviseur bij Opgroeien, was een van de sprekers op het 16de Wereldcongres Publieke Gezondheid, dat dit jaar online plaatsvond. Diederik gaf uitleg over de gewichtsstatus van 2- tot 14-jarigen in Vlaanderen.

top
Gezinsondersteuning


top
Gezondheid

  • Een gezond binnenmilieu is cruciaal voor een goede gezondheid en een gezonde thuis. Tijdens de actieweek 'Gezond binnen' van 16 tot 20 november benadrukt het Vlaams Instituut Gezond Leven het belang van gezonde binnenlucht. Ze ontwierpen daarom samen met de Vlaamse Logo's en het Agentschap Zorg en Gezondheid een 'check check check' met de vier basisregels die nodig zijn om de binnenluchtkwaliteit zo gezond mogelijk te maken. Je kan zelfs raamstickers bestellen als herinnering om het raam regelmatig te openen.
top
Jeugdhulp

  • Meer kinderen en jongeren die opgroeien in een moeilijke thuissituatie vonden in 2019 de weg naar de intensieve jeugdhulp. Dat is een van de kernelementen in het jaarverslag Jeugdhulp. Je vindt er niet alleen cijfers maar ook heel wat boeiende verhalen en interviews.
top
Oproep

  • De lokale teams van Kind en Gezin zijn op zoek naar vrijwilligers in de consultatiebureaus in Vlaanderen en Brussel. Als vrijwilliger verwelkom je gezinnen in het consultatiebureau, zorg je ervoor dat de hygiënemaatregelen worden gerespecteerd, weeg en meet je kinderen. Interesse? Mail naar consultatiebureaus@kindengezin.be. Vermeld in je e-mail zeker in welke gemeenten jij graag vrijwilligerswerk wil doen. Delen mag.
  • Het Agentschap Opgroeien is op zoek naar consultatiebureau-artsen die mee willen helpen om de opvanginitiatieven te ondersteunen bij vragen over Corona. Meer informatie en het aanvraagformulier vind je hier.
  • Wil je een partnerschap op te zetten die, voor diegene die het meest getroffen zijn door de COVID-19 crisis, de toegang tot een individuele woonst vergemakkelijkt? De Koning Boudewijnstichting is op zoek naar projecten hier rond die concreet en snel realiseerbaar zijn om mensen die recent dak- of thuisloos geworden zijn te helpen.
top
Agenda

top
 
 
 


 
 
  Naar de website