Door Kind en Gezin


Infosessie 'Starten met kinderopvang voor baby's en peuters'

Wil je organisator van opvang voor baby's en peuters worden, dan krijg je tijdens deze infosessies van Opgroeien informatie over het uitbaten van een kinderopvanglocatie.

Deze infosessies zijn gratis en aan te raden voor iedereen die overweegt om te starten met kinderopvang voor baby's en peuters. Goed voorbereid starten biedt meer garantie op een succesvolle opvang. 

De live infosessies in het najaar van 2020 zijn omwille van de coronamaatregelen uitgesteld. 

Om aan de vraag tegemoet te komen, zijn er enkele digitale sessies voorzien. 

Tijdens deze digitale interactieve infosessie kan je samen met de andere deelnemers kennis, ervaringen en vragen uitwisselen.

De voorbereiding voor deze infosessie is een film waarin je de uitleg krijgt over wie en wat Kind en Gezin en Mentes zijn en wat zij voor jou kunnen betekenen. Daarnaast krijg je al een eerste introductie over hoe je als zelfstandige kan ondernemen binnen de kinderopvangwereld. Het is heel belangrijk dat je deze film aandachtig bekijkt zodat je jouw eventuele vragen op voorhand kan bezorgen. Deze vragen zullen tijdens het interactieve deel een antwoord krijgen.

Om deel te nemen aan één van de infosessies schrijf je je in via de link bij de bijhorende datum:

Let op: de plaatsen per sessie zijn beperkt. Wees er dus snel bij om je in te schrijven.
Na je inschrijving ontvang je een mail met daarin de link naar de voorbereidende film en het mailadres naar waar je jouw vragen kan versturen.

Wie wil starten met kinderopvang en met vragen zit, kan altijd terecht bij haar of zijn relatiebeheerder of bij Mentes

Infosessies leerkrachten kinderzorg

Kinderopvang is een beleidsdomein in volle evolutie. Als leerkracht kinderzorg, in het secundair onderwijs of in het onderwijs voor volwassenen, blijf je graag op de hoogte van wat er reilt en zeilt in deze wondere wereld. Zo houd je je lessen boeiend en actueel. 
Kind en Gezin organiseert in 2020 provinciale infosessies waarop je meer te weten komt over de recente ontwikkelingen in de kinderopvang. Je kan er ook je vragen kwijt. 

Praktisch 

De infosessies zijn gratis.
Zodra er nieuwe data en locaties bekend zijn, lees je dit hier. Je kan je dan inschrijven via de bijgevoegde inschrijflinken tot één week voor de infosessie.
Bedankt voor het geduld.

Op zoek naar boeiend lesmateriaal? Elders op de website vind je een aantal presentaties en documenten die we specifiek voor leerkrachten kinderzorg ontwikkelden.