Met handalcohol

Handalcohol (70%) bestaat ook in de vorm van een gel. Het gebruik van een gel heeft als voordeel dat het tijd bespaart en minder irritatie en uitdroging veroorzaakt aan de handen. Bovendien kan je bepaalde ziektekiemen, zoals MRSA (de ziekenhuisbacterie), met handalcohol vernietigen. Gebruik wel geen handalcohol in de keuken of tijdens de bereiding van voeding.


Hoe?

  • Giet voldoende handalcohol op je handen (minimaal 3 ml).
  • Wrijf in en over je handen en tussen de vingers gedurende 30 seconden:
    • handpalm tegen handpalm,
    • rechter handpalm over linker handrug en linker handpalm over rechter handrug,
    • handpalm tegen handpalm met de vingers van beide handen tussen elkaar,
    • achterkant van de vingers in de tegenovergestelde handpalm brengen en de vingers tegen deze handpalm over en weer wrijven,
    • de duim van elke hand goed inwrijven met de palm van de andere hand,
    • de vingertoppen van elke hand draaiend inwrijven in de palm van de andere hand.
  • Laat drogen aan de lucht.

Handjes wassen met Handige Hans

Meer weten?