Hoe lang?

Moedermelk blijft zich aanpassen aan de behoeften van je kind. Ze blijft een bron van beschermende stoffen, zelfs als je nog maar een enkele keer op een dag borstvoeding geeft.

Vanaf 6 maanden zal je baby leren kruipen en lopen. Borstvoeding versterkt op dat moment de weerstand tegen de bacteriën en andere ziektekiemen waarmee je baby in contact komt. Het ontdekken van de wereld kan voor je kindje bovendien erg vermoeiend en soms zelfs beangstigend zijn. Voor het kind is het fijn om dan dicht bij zijn moeder te zijn. Dit maakt hem niet aanhankelijker, integendeel, hij zal vanuit deze veilige geborgen omgeving gemotiveerd zijn om op onderzoek uit te gaan.

Met het ouder worden zal je kind geleidelijk aan wel meer andere voeding gaan eten en steeds minder om borstvoeding vragen. De meeste kindjes zullen zelf stoppen met de borstvoeding tussen 18 maanden en 3 jaar. Laat je niet ontmoedigen door niet-begrijpende blikken als je een groter kind borstvoeding geeft, maar geniet van die innige momenten zolang het voor jullie beiden wenselijk is.

Bekijk ook ...