In voorraad

De voedingsmiddelen in het vet mogen nu ook.

Basislijst:

  • aardappelen
  • seizoensfruit: bv. aardbeien, abrikozen, ananas, appelen, bananen, rode en zwarte bessen, bramen, cactusfruit, citroenen, druiven, frambozen, granaatappel, grenadilla, kersen, kiwi’s, kruisbes, lychees, mandarijntjes, mango’s, meloen, nectarines, papaja, pepino, physalis, peren, passievrucht, perziken, pompelmoes, pruimen, rabarber, ramboetan, sharonvruchten, sinaasappelen, sterfruit, veenbessen, vijgen
  • seizoensgroenten: bv. aardpeer, andijvie, artisjok, asperges, aubergine, avocado, bleekselder, bloemkool, broccoli, champignons, Chinese kool, courgette, doperwtjes, knoflook, knolselder, komkommer, koolraap, koolrabi, kropsla, maïs, oesterzwam, paksoi, paprika, pastinaak, peterseliewortel, pompoen, postelein, prei, prinsessenbonen, radijzen, rammenas, rapen, rode bietjes, rodekool, savooikool, schorseneren, sluimererwt, snijbiet, snijbonen, sojascheuten, spinazie, spitskool, spruiten, tomaten, tuinkers, uien, veldsla, venkel, waterkers, witloof, wittekool, wortelen, zoete aardappel, zurkel, zuurkool
  • bak- en braadvet rijk aan onverzadigde vetzuren
  • olie rijk aan onverzadigde vetzuren
  • zachte, plantaardige margarine rijk aan onverzadigde vetzuren
  • deegwaren
  • griesmeel, puddingpoeder
  • lichtbruin brood
  • graanvlokken, ontbijtgranen. Gebruik niet te vaak op rijst gebaseerde kindermelen en -granen.
  • rozijnen
  • peulvruchten: linzen, kikkererwten, sojabonen,  witte, bruine en rode bonen, …
  • voorgekookte halfvolle of volle rijst. Beperk rijst tot 1x per week.
  • volkorencouscous of -deegwaren
  • volkorenbeschuiten of -knäckebröd
  • tarwemeel, tarwebloem, maïszetmeel, ...
  • suiker, vanillesuiker
  • tomatenpuree of gezeefde tomaten, augurken, zure uitjes
  • eieren
  • kruiden- of wijnazijn
  • mosterd
  • niet-bereide diepvriesgroenten
  • niet-bereide (diepvries)vis en (diepvries)vlees
  • vleesvervangers zoals sojakaas (tofoe), mycoproteïne beter bekend onder de naam Quorn™), seitan, tempé
  • zelfgemaakte soep en bouillon 
  • kruiden (basilicum, bieslook, kervel, dille, tijm, peterselie, enz.) of specerijen (peper, nootmuskaat, kaneel, …)