‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Bekijk deze nieuwsbrief in je browser.

 Kinderopvang 
 Nieuwsbrief Kinderopvang april 2023 

In deze nieuwsbrief

↓ Werken in de opvang ↓ Kwaliteit ↓ Buitenschoolse opvang en activiteiten (BOA) ↓ Oproepen en beslissingen ↓ Beleid ↓ Leestips ↓ Agenda ↓ En verder

Samen myopie of bijziendheid voorkomen

Wist je dat kinderen sneller bijziend worden? Het aantal mensen met bijziendheid en de ernst ervan neemt wereldwijd enorm toe. Samen met kinderoogartsen ontwikkelde Opgroeien deze flyer. We geven die mee aan ouders tijdens de consultaties bij Kind en Gezin bij de oogtest op 12 en 30 maanden.

Startersgids kleuteropvang met kwaliteitslabel

Denk je eraan om te starten met een kleuteropvang met kwaliteitslabel, maar weet je niet hoe je hieraan begint? Dan is de gloednieuwe startersgids kleuteropvang met kwaliteitslabel het perfecte startpunt.

De gids loodst je in 5 chronologisch te volgen stappen naar je kleuteropvang met kwaliteitslabel. Je wordt verwezen naar de nodige en nuttige informatie, hulpmiddelen en ondersteuning. Doelgerichte vragen aan het einde van elke stap vertellen je of je klaar bent voor de volgende.

Kindertijd

Kindertijd is een blad voor en door begeleiders van jonge kinderen. Het wil inspireren, informeren en innoveren.

In Kindertijd 9 vind je een dossier over hoe je vriendschap tussen peuters in de opvang kan stimuleren. Huis van het Kind Hooglede vertelt over hoe zij de place to be zijn voor alle gezinnen in de gemeente. Je krijgt het antwoord op de vraag hoe vrijwilligers kunnen meedraaien in je opvang. Je leest er pedagogische artikels over vingerpopjes en uitdagende speel- en leerkansen, en hoe je van een harde speelplaats een groene oase maakt.