Afkolven op verplaatsing

Mama An (28) geeft haar zoontje Paulo (6 maanden) borstvoeding. Is ze er niet, dan drinkt hij afgekolfde melk en die verzamelt An op een wel heel bijzondere plaats.

"Borstvoeding geven was een weloverwogen keuze. Een meevaller natuurlijk dat Paulo van het eerste moment vlotjes van de borst dronk en ik geen kwaaltjes had."

"Toen ik op een nacht aan het voeden was en ik de melk langs alle kanten langs m’n lichaam voelde lopen, heb ik beslist om te gaan afkolven. In een impulsieve bui kocht ik een dubbelzijdige, elektrische borstkolf, inclusief de elegante kolfbeha. Daarmee kan ik ‘handsfree’ kolven. Ik beschouw het als de beste aankoop van dit jaar, echt waar. Mijn vriend Tim ergert zich weleens aan het pompende geluid en de gekke uitrusting maar neemt het voor lief."

Mijn vriend noemt me weleens de wereldkampioen van het kolven. Het voelt inderdaad als een sport waar ik heel goed in ben.

An, mama van Paulo

quote-mark

"Mijn favoriete plek om af te kolven is… mijn auto! Het ziet er wat vreemd uit en in het begin voelde ik me een beetje ongemakkelijk in de file of aan het rode licht. Maar ondertussen denk ik er niet meer bij na. Flesjes aan- en afkoppelen vraagt om wat handigheid, maar het is de meest efficiënte en minst tijdrovende plek om te kolven. In mijn koffer vind je dus standaard een vriestasje en koelelementen."

"Ze noemen me weleens de koningin van het afkolven, ik doe het op elk gewenst moment. Door m’n werk heb ik al op vele gekke plaatsen gekolfd, zoals op het toilet van een vliegtuig. Op kantoor zet ik me in een aparte ruimte maar werk ik ondertussen gewoon door. Collega’s die onverwacht binnenvallen, kijken dan even raar op. Maar daar laat ik het niet voor. De melkproductie op peil houden zie ik als een leuke uitdaging. Ik zou graag doorgaan tot Paulo minstens 1 jaar is. Als we starten met de groente- en fruitpapjes, zal ik minder kolven en zal ik het dan allicht wel een beetje missen... Misschien hou ik het tempo nog even aan om een voorraad aan te leggen. Borstvoeding geven helpt trouwens om de zwangerschapskilo’s kwijt te spelen. Momenteel kan ik alles eten zonder bij te komen. Heerlijk!"

Brochures en magazines

Dit artikel verscheen in het magazine Kruiper.

We hebben heel wat folders en brochures over borstvoeding:

  • Lees het online inkijkexemplaar
  • Download de pdf
  • Bestel de gratis printversie