Denkwolk, icoon kinderwens

Kinderwens

Je wil graag een kindje krijgen

Je bent klaar om ouder te worden. Er zijn voor je zwanger wordt al heel wat dingen waar je op kan letten om je vruchtbaarheid te verhogen. En wat als het toch niet meteen lukt? Dan zijn er ook andere opties.

Een jonge vrouw bespreekt een positieve zwangerschapstest met haar partner

Wat kan je doen voor een zwangerschap?

Als je graag zwanger wil worden is het aangeraden om je lichaam goed te verzorgen door te kiezen voor een gezonde voeding en levensstijl. Dit bevordert de vruchtbaarheid en nadien ook de ontwikkeling van je baby. 

Wat als je kinderwens op zich laat wachten?

Als het vervullen van een kinderwens op zich laat wachten, groeit misschien de nood aan informatie. Hierover is op een aantal websites heel wat informatie te vinden. Deze kunnen je op weg zetten naar ondersteuning en hulp bij het maken van keuzes zoals pleegzorg, adoptie, medische behandeling of een leven zonder kinderen ... 

Logo Pleegzorg Vlaanderen met transparante achtergrond

Deel jouw warme thuis met een pleegkind

Elke dag verblijven duizenden kinderen en jongeren in Vlaanderen in een pleeggezin. Als kinderen of jongeren even niet thuis kunnen blijven, is pleegzorg de eerste optie. Zo komen ze tijdelijk terecht in een warm nest. Er wordt voor hen gezorgd, net zoals een mama of papa dat zou doen. Zie jij het wel zitten om je thuis te delen met een pleegkind?

peuter op rug papa

Adopteer een kind

Als je voor adoptie kiest zijn er een heleboel mogelijkheden waaruit je kan kiezen.

  • Welke stappen moet je nemen als je een kind wil adopteren? 
  • Welke procedures zijn er? 
  • Het Vlaams centrum voor adoptie maakt je wegwijs in de mogelijkheden.

Als wensouder is er heel wat informatie beschikbaar over vruchtbaarheid en medische behandelingen om je in te verdiepen. Er bestaan ook andere opties om je kinderwens in te vullen.

Experten aan het woord

Wensouders vertellen hun verhaal. Ontdek hoe adoptieouders Hannes en Deborah de schoonheid van sleur ervaren. Lees over de ervaring van Sofie en Aaron en de wil om 100% voor hun pleegkind(eren) te gaan.

Logo Pleegzorg Vlaanderen met transparante achtergrond

Ik volg vooral mijn hart en mijn intuïtie

Sofie en Aaron zetten allebei de stap om alleenstaande pleegouder te worden. Welke tips hebben zij voor andere alleenstaanden die pleegzorg overwegen? 

Niels-familie

Niels en Vicky zijn langdurig pleegouder

Niels en Vicky kozen er voluit voor om pleegouder te worden. Als hun eigen kinderen oud genoeg zijn voelen ze dat ze ruimte hebben om een pleegkindje te verwelkomen.