Over Kind en Gezin

Kind en Gezin is het aanspreekpunt voor alle (aanstaande) ouders en jonge kinderen die in Vlaanderen en Brussel opgroeien.

Ga snel naar

  Onze diensten

  Een zwangerschap en geboorte zijn best overweldigend voor (toekomstige) ouders. Maar ook naarmate een kind groter wordt, zijn er duizend-en-één vragen en de opvolging van de ontwikkeling van kinderen.

  Onze verpleegkundigen, gezinsondersteuners, artsen en vrijwilligers staan voor gezinnen klaar!

  De eerste 1000 dagen

  De eerste 1000 dagen van een kind, vanaf de bevruchting tot de tweede verjaardag zijn cruciaal voor een goede ontwikkeling en bepalen de kansen in het latere leven. 

  Word jij onze nieuwe collega?

  Elke dag ondersteunen we duizenden kinderen en hun gezinnen. Vaak komen er nieuwe jobs vrij. Wil jij graag werken voor de dienstverlening van Kind en Gezin of onze ondersteunende diensten? Wil je graag meer weten over onze werking, wie we zijn en wat we doen? .

  • Hou onze vacatures in de gaten en solliciteer
  • Krijg inzicht in onze functies dankzij getuigenissen van onze medewerkers

  Missie en waarden

  Opgroeien heeft een krachtige missie: het recht op kansrijk opgroeien realiseren ​voor élk kind en élke jongere in VlaanderenOpgroeien staat voor een krachtige missie en duidelijke visie die steunt op drie waarden. Deze vormen de rode draad voor de organisatie en medewerkers bij het uitvoeren van de kernopdrachten.

  Op zoek naar cijfers of onderzoeksrapporten?

  Kind en Gezin verzamelt heel wat informatie uit haar contacten met gezinnen met kinderen, registraties in de kinderopvang en de Vertrouwenscentra Kindermishandeling. We geven ook opdrachten voor wetenschappelijk onderzoek. Je vindt deze informatie op de website van Opgroeien.

  Geschiedenis

  Van Nationaal Werk voor Kinderwelzijn naar agentschap Kind en Gezin tot fusie Opgroeien.