Mentorarts evaluerend arts

Een mentorarts is een erkende evaluerend arts die een toelating heeft van Opgroeien om een startende of herstartende evaluerend arts te ondersteunen tijdens een zitting. Een evaluerend arts mag pas zelfstandig dossiers behandelen nadat hij minstens 5 evaluaties heeft bijgewoond of uitgevoerd onder begeleiding van een mentorarts.

Ga snel naar

  Welke taken heeft een mentorarts?

  • Je bent de coach van een (her)startende collega. Je begeleidt een nieuwe collega evaluerend arts tijdens zijn evaluatie. Je kiest samen met de startende evaluerend arts op welke momenten hij/zij aanwezig is. 
  • Je hebt kennis van de inhoud van het digitaal starterspakket en gebruikt deze kennis voor het begeleiden van de (her)startende evaluerend arts.

  Hoe verlopen de mentorevaluaties?

  De eerste vijf mentorevaluaties

  • Je begeleidt de nieuwe evaluerend arts vanuit de kennis en de visie die wordt meegegeven in de online module ‘evaluerend artsen zorgtoeslag Opgroeien’ hierbij ondersteund door je medische expertise.
  • Standaard krijgt een startende evaluerend arts begeleiding bij minstens vijf evaluaties. In samenspraak met de coördinerend arts, mentorarts en/of de (her)startende evaluerend arts kan dit aantal worden uitgebreid. 

  Na vijf mentorevaluaties

  Na vijf mentorevaluaties is er een feedbackmoment of verslag over de mentorzittingen. Als de mentorarts, de adviserend arts van Opgroeien of de evaluerende arts zelf van mening is dat hij of zij na deze vijf mentorevaluaties nog niet op een kwalitatieve manier zelfstandig zijn taken kan uitvoeren, kunnen er nog vijf bijkomende mentorevaluaties worden opgenomen. In principe zijn er maximum tien mentorevaluaties per evaluerend arts mogelijk.

  Welke regelgeving is van toepassing?