theme-icon-brochures-videos

Brochures

Ontdek onze publicaties

Je kan onze publicaties in gedrukte versie gratis bestellen of downloaden. Je ontvangt sowieso tijdens de contactmomenten onze brochures, folders en magazines.

Meerdere publicaties bestellen

Wil je meerdere publicaties bestellen? Zorg dat je de gewenste publicaties samen toevoegt aan het winkelkarretje op Vlaanderen.be voordat je je finale bestelling bevestigt. Zo kunnen we je bestelde publicaties samen groeperen en verzenden.

  • Affiche die de week van de Borstvoeding 2022 promoot

  • SPRUIT neemt je mee in het verhaal van enkele ondernemers die met kinderopvang zijn gestart. Daarnaast krijg je leestips, tips van starters en experten, antwoorden op enkele veelgestelde vragen en geven we wat markante cijfers mee. Het magazine is een aanvulling op de digitale starterswijzer van Kind en Gezin www.starterswijzer.be.

  • Een gratis magazine, voor ouders die hun volgende kindje verwachten, over zwangerschap en bevallen en de eerste weken als ouder. Met interessante artikels, eerlijke getuigenissen en boeiende interviews.

  • Ook tijdens zijn dutjes wil Dino zorgeloos avonturen beleven. Net zoals de kinderen. Lees zijn verhaaltje voor het slapengaan. Achteraan in het boekje vind je tips voor een veilige slaapomgeving.

  • Adoptiekinderen kunnen zowel weeskinderen zonder familie zijn als kinderen die niet in een stabiele ouderomgeving opgroeien. Voor deze kinderen wordt altijd gezocht naar debeste oplossing. In eerste instantie wordt gekeken naar opvang binnen de eigen familie, pleegzorg of tijdelijke opvang in een tehuis. Adoptie is altijd de allerlaatste optie.Het Vlaams Centrum voor Adoptie (VCA) volgt de adoptieprocedure op en begeleidt je samen met de erkend…

  • De affiche wordt verspreid om (aanstaande) ouders, hun omgeving en zorgverleners te informeren en te sensibiliseren over postnatale depressie.

  • In Kind in Beeld gebruiken we een minimum aan taal om boodschappen ook toegankelijk te maken voor die gesprekken waar taal een drempel is.Deze publicatie ondersteunt het gesprek tussen de ouder en de dienstverlener.

  • De handige Borstvoedingswijzer geeft een antwoord op vragen zoals: Hoe leg ik mijn baby aan? Wanneer heeft mijn baby honger? Hoe weet ik of mijn baby voldoende drinkt?

  • De Schoolkieswijzer is een handige vragenlijst die u kan helpen bij de zoektocht naar een kleuterschool. De vragenlijst is tot stand gekomen in overleg met ouders, Kind en Gezin en het beleidsdomein Onderwijs.

  • De brochure legt uit hoe de kinderopvang in orde kan zijn met de regelgeving voor veilige speelterreinen en toestellen.

Bekijk ook binnen brochures, video's en vertalingen