theme-icon-brochures-videos

Brochures

Ontdek onze publicaties

Je kan onze publicaties in gedrukte versie gratis bestellen of downloaden. Je ontvangt sowieso tijdens de contactmomenten onze brochures, folders en magazines.

Meerdere publicaties bestellen

Wil je meerdere publicaties bestellen? Zorg dat je de gewenste publicaties samen toevoegt aan het winkelkarretje op Vlaanderen.be voordat je je finale bestelling bevestigt. Zo kunnen we je bestelde publicaties samen groeperen en verzenden.

  • Op het potje gaan is een belangrijke stap voor een kind. Elk kind wordt zindelijk op zijn tempo. De brochure geeft informatie over hoe je een peuter hierbij kunt ondersteunen.Dit doe je samen: ouders, opvang, grootouders, …Starten op het gepaste moment op een ontspannen manier is de boodschap.

  • Vanaf het begin zijn een gezonde voeding, voldoende beweging en het beperken van zitten en liggen de ingrediënten voor een gezond leven. De brochure bevat informatie over wat gezonde voeding tijdens die eerste jaren inhoudt. De uitneembare voedingswijzer 'Wat eet mijn kindje? Wijzer gezond eten' is een handige hulp. Ouders krijgen bovendien heel wat tips over het opvoeden van hun kindje op het vlak van voeding en beweging.

  • Kind in Beeld Inkomenstarief toont in beelden wat een attest inkomenstarief is, hoe een ouder het kan aanvragen, hoelang het geldig is, …. De publicatie ondersteunt het gesprek tussen de ouder en de dienstverlener.

  • Geheugensteuntje met de aandachtspunten en tips over welke administratie je allemaal in orde moet brengen na de geboorte.

  • Wat moet je allemaal meenemen in de verzorgingstas als je op stap gaat met je baby?

  • In herdruk! Deze postkaartjes horen bij de campagne over Bewegende baby's. Op de achterkant staan leuke tips om te bewegen met je kleintje.

  • Deze poster hoort bij de campagne Bewegende Baby's. Zing het liedje mee op de tonen van Kortjakje terwijl je je kind van houding wisselt of even op de buik legt. Bij deze poster horen ook enkele mooie postkaartjes.

  • In dit boekje verzamelen arts, vroedvrouw en andere hulpverleners alle informatie over de zwangerschap. Op die manier heeft de toekomstige mama alle nodige gegevens steeds bij de hand. Het zwangerschapsboekje ondersteunt en bevordert daarmee ook de communicatie tussen iedereen die betrokken is bij de zwangerschap. Voor toekomstige ouders is het een praktische gids boordevol informatie, tips, formulieren en advies, waarin ook zij hun verhaal kunne…

  • Het boekje geeft ouders van een matig prematuur geboren kind (geboren van 32 tot en met 36 volle zwangerschapsweken) praktische tips. Het geeft een antwoord op vragen over ontwikkeling, gezondheid, ouderschap, sociale rechten, kinderopvang, ...

  • Mediawijs, het Vlaams Kenniscentrum Digitale en Mediawijsheid, vroeg Kind en Gezin als partner om een folder voor ouders van jonge kinderen te maken. De folder beantwoordt de meest voorkomende vragen van ouders over schermtijd, afspraken maken over schermgebruik, sharenting, …

Bekijk ook binnen brochures en video's