theme-icon-brochures-videos

Brochures

Ontdek onze publicaties

Je kan onze publicaties in gedrukte versie gratis bestellen of downloaden. Je ontvangt sowieso tijdens de contactmomenten onze brochures, folders en magazines.

Meerdere publicaties bestellen

Wil je meerdere publicaties bestellen? Zorg dat je de gewenste publicaties samen toevoegt aan het winkelkarretje op Vlaanderen.be voordat je je finale bestelling bevestigt. Zo kunnen we je bestelde publicaties samen groeperen en verzenden.

  • In Kind in Beeld gebruiken we een minimum aan taal om boodschappen ook toegankelijk te maken voor die gesprekken waar taal een drempel is. Deze publicatie ondersteunt het gesprek tussen de ouder en de dienstverlener.

  • Een gratis magazine, voor ouders die hun volgende kindje verwachten, over zwangerschap en bevallen en de eerste weken als ouder. Met interessante artikels, eerlijke getuigenissen en boeiende interviews. Ben je zwanger van je eerste kind? Bestel dan het gratis magazine 'Eerste kind op komst'.

  • Deze postkaartjes horen bij de campagne over Bewegende baby's. Op de achterkant staan leuke tips om te bewegen met je kleintje.

  • Deze poster hoort bij de campagne Bewegende Baby's. Zing het liedje mee op de tonen van Kortjakje terwijl je je kind van houding wisselt of even op de buik legt. Bij deze poster horen ook enkele mooie postkaartjes.

  • SPRUIT neemt je mee in het verhaal van enkele ondernemers die met kinderopvang zijn gestart. Daarnaast krijg je leestips, tips van starters en experten, antwoorden op enkele veelgestelde vragen en geven we wat markante cijfers mee. Het magazine is een aanvulling op de digitale starterswijzer van Kind en Gezin www.starterswijzer.be.

  • Het boekje geeft ouders van een matig prematuur geboren kind (geboren van 32 tot en met 36 volle zwangerschapsweken) praktische tips. Het geeft een antwoord op vragen over ontwikkeling, gezondheid, ouderschap, sociale rechten, kinderopvang, ...

  • Mediawijs, het Vlaams Kenniscentrum Digitale en Mediawijsheid, vroeg Kind en Gezin als partner om een folder voor ouders van jonge kinderen te maken. De folder beantwoordt de meest voorkomende vragen van ouders over schermtijd, afspraken maken over schermgebruik, sharenting, …

  • Kind in Beeld gebruikt een minimum aan taal om boodschappen toegankelijk te maken voor die gesprekken waar taal een drempel is. De publicatie ondersteunt het gesprek tussen de ouder en de dienstverlener.

  • Een gratis magazine vol boeiende thema's die elke ouder van een peuter interesseren. Je leest hoe experten en andere gezinnen omgaan met tabletgebruik, realistisch ouderschap, de combinatie werk-gezin, ...

  • Een gratis magazine vol boeiende thema's die elke ouder van een baby van 3 tot 12 maanden interesseren. Ontdek welke avonturen onze kruiper en zijn ouders beleven: Hoe gaan die eerste keren? Welke vragen hebben ouders over kinderopvang? Het verhaal van een papa met een huilbaby, een mama over ‘bij mij zal het niet waar zijn’, een vriendenkring over kinderen krijgen, ouders over vroeggeboorte, … En wat zeggen de experten over leren eten, risi…

Bekijk ook binnen brochures, video's en vertalingen