theme-icon-brochures-videos

Brochures

Ontdek onze publicaties

Je kan onze publicaties in gedrukte versie gratis bestellen of downloaden. Je ontvangt sowieso tijdens de contactmomenten onze brochures, folders en magazines.

Meerdere publicaties bestellen

Wil je meerdere publicaties bestellen? Zorg dat je de gewenste publicaties samen toevoegt aan het winkelkarretje op Vlaanderen.be voordat je je finale bestelling bevestigt. Zo kunnen we je bestelde publicaties samen groeperen en verzenden.

  • De kolfwijzer biedt een antwoord op de vele vragen over afkolven tijdens de borstvoeding, het aantal porties en de portiegrootte. Op welke manier kan je kolven en hoeveel melk heeft je baby nodig? Extra: de melkbehoefte per dag wordt in detail bekeken.

  • Welke soorten flesvoeding bestaan er? Hoe geef je flesvoeding? Hoe moet je een flesje klaarmaken? Een antwoord op al je vragen vind je in deze brochure.

  • SPRUIT neemt je mee in het verhaal van enkele ondernemers die met kinderopvang zijn gestart. Daarnaast krijg je leestips, tips van starters en experten, antwoorden op enkele veelgestelde vragen en geven we wat markante cijfers mee. Het magazine is een aanvulling op de digitale starterswijzer van Kind en Gezin www.starterswijzer.be.

  • Een gratis magazine, voor ouders die hun volgende kindje verwachten, over zwangerschap en bevallen en de eerste weken als ouder. Met interessante artikels, eerlijke getuigenissen en boeiende interviews.

  • Heb je tijdens de zwangerschap geen gebruik gemaakt van het 'Zwangerschapsboekje', dan kan dit medische invulboekje nuttig zijn voor de personen die jou en je kindje(s) tijdens of na de bevalling opvolgen. Ben je bevallen van een meerling, dan kan je dit als extra inlegblad bij het Zwangerschapsboekje gebruiken om de geboortegegevens en opvolging van elk kindje afzonderlijk te noteren. Stop dit inlegblad na de geboorte in het Kindboekje…

  • Ook tijdens zijn dutjes wil Dino zorgeloos avonturen beleven. Net zoals de kinderen. Lees zijn verhaaltje voor het slapengaan. Achteraan in het boekje vind je tips voor een veilige slaapomgeving.

  • Adoptiekinderen kunnen zowel weeskinderen zonder familie zijn als kinderen die niet in een stabiele ouderomgeving opgroeien. Voor deze kinderen wordt altijd gezocht naar debeste oplossing. In eerste instantie wordt gekeken naar opvang binnen de eigen familie, pleegzorg of tijdelijke opvang in een tehuis. Adoptie is altijd de allerlaatste optie.Het Vlaams Centrum voor Adoptie (VCA) volgt de adoptieprocedure op en begeleidt je samen met de erkend…

  • De affiche wordt verspreid om (aanstaande) ouders, hun omgeving en zorgverleners te informeren en te sensibiliseren over postnatale depressie.

  • Kind in Beeld Inkomenstarief toont in beelden wat een attest inkomenstarief is, hoe een ouder het kan aanvragen, hoelang het geldig is, …. De publicatie ondersteunt het gesprek tussen de ouder en de dienstverlener.

  • Kind en Gezin promoot beweging bij baby's, peuters en kleuters. De affiche kadert in de campagne 'Bewegende baby's hebben een stapje voor'.

Bekijk ook binnen brochures, video's en vertalingen