Medewerker Kind en Gezin toont brochure Voedingswijzer op consult

Brochures

Ontdek onze publicaties

Je kan onze publicaties in gedrukte versie gratis bestellen of downloaden. Je ontvangt sowieso tijdens de contactmomenten onze brochures, folders en magazines.

Meerdere publicaties bestellen

Wil je meerdere publicaties bestellen? Zorg dat je de gewenste publicaties samen toevoegt aan het winkelkarretje op Vlaanderen.be voordat je je finale bestelling bevestigt. Zo kunnen we je bestelde publicaties samen groeperen en verzenden.

  • In Kind in Beeld wordt een minimum aan taal gebruikt om boodschappen ook toegankelijk te maken voor die gesprekken waar taal een drempel is. De publicatie ondersteunt het gesprek tussen de ouder en de dienstverlener.

  • In Kind in Beeld gebruiken we een minimum aan taal om boodschappen ook toegankelijk te maken voor die gesprekken waar taal een drempel is. Deze publicatie ondersteunt het gesprek tussen de ouder en de dienstverlener.

  • Een gratis magazine vol boeiende thema's die elke ouder van een baby interesseren. Je leest hoe experten en andere gezinnen omgaan met huilen en troosten, borst- of flesvoeding, de eerste keer naar de opvang en dat ‘agendaseks’ echt wel kan.

  • Tijdens huisbezoeken en consulten worden de gegevens over het kind en de volgende afspraken in het Kindboekje genoteerd. Ouders kunnen eventuele vragen noteren die ze tijdens een volgend contact aan de zorgverleners willen stellen.Je ontvangt het Kindboekje van Kind en Gezin bij het startgesprek met Kind en Gezin tijdens de zwangerschap of op het eerste huisbezoek na de geboorte. Het is ook mogelijk dat je het Kindboekje krijgt via de kraamklini…

  • In Kind in Beeld gebruiken we een minimum aan taal om boodschappen ook toegankelijk te maken voor die gesprekken waar taal een drempel is. Deze publicatie ondersteunt het gesprek tussen de ouder en de dienstverlener.

  • Welke soorten flesvoeding bestaan er? Hoe geef je flesvoeding? Hoe moet je een flesje klaarmaken? Een antwoord op al je vragen vind je in deze brochure.

  • Wat moet je allemaal meenemen in de verzorgingstas als je op stap gaat met je baby?

  • Geheugensteuntje met de aandachtspunten en tips over welke administratie je allemaal in orde moet brengen na de geboorte.

  • Bij een zwangerschap en geboorte komen flink wat praktische zaken kijken. Als geheugensteuntje voor (toekomstige) ouders staan in de checklist een aantal noodzakelijke aandachtspunten en vrijblijvende tips maand per maand op een rijtje. Je kan je hierdoor laten inspireren.

  • Internationale week van de borstvoeding 2023.

Bekijk ook binnen brochures, video's en vertalingen