Ik wil adopteren

Ga snel naar

  Je wil een kind adopteren. Dat kan een ongekend kind zijn of een kind van de familie. Bij binnenlandse adoptie kan je een gekend kind adopteren. Het gaat dan bijvoorbeeld om de adoptie van de kinderen van je partner, van je kleinkind of van een nichtje.

  Wanneer een kind van de familie in het buitenland verblijft, spreken we van een intrafamiliale adoptie. Adoptie van een gekend kind uit het buitenland is niet mogelijk.

  Hervorming adoptiewetgeving in Vlaanderen

  Naar aanleiding van een rapport van het expertenpanel interlandelijke adoptie komt er een hervorming van de procedure voor de adoptie van een ongekend kind
   

  • Lees het nieuwsbericht en de rapporten op Opgroeien.be.
  • Ontdek alvast 5 basisprincipes van de adoptiehervorming beslist door de regering.
  • Lees hier wat dit voor jouw dossier betekent.
    

  Zodra we meer informatie hebben, brengen we jullie op de hoogte. Zit je toch nog met vragen of zorgen? Je kan ons bereiken op de nummers 02 533 14 76 en 02 533 14 77 of via e-mail op adoptie@opgroeien.be

  Een ongekend kind

  Je weet dus niet welk kind je zal adopteren. Het kind wordt aan jou toegewezen door een adoptiedienst.

  Een gekend kind

  Je adopteert een gekend kind dat in België verblijft. Dit kan het kind van je partner zijn, een kind van de familie, een pleegkind of een ander gekend kind.

  Een kind van familie in het buitenland

  Je adopteert een kind dat familie is en in het buitenland woont.

  Binnenlands of buitenlands

  Het kan zijn dat je een kind van je familie wil adopteren, het kind van je partner of dat je een kind wil adopteren dat je nog niet kent. Kies je dan voor een binnenlandse adoptie of voor een kindje uit het buitenland?

  Wetgeving

  Hieronder kan je alle wetgeving terugvinden die betrekking heeft op adoptie.