‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Bekijk deze nieuwsbrief in je browser.

 Kinderopvang 
 Nieuwsbrief Kinderopvang maart 2024 

In deze nieuwsbrief

↓ Actua ↓ Financieel ↓ Werken in de kinderopvang ↓ Kwaliteit ↓ Buitenschoolse Opvang en Activiteiten (BOA) ↓ Oproepen en beslissingen ↓ Leestips ↓ Agenda

Toekomstplan kinderopvang

Op vraag van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin werkten vertegenwoordigers van gezinnen, kinderopvang en experten samen aan concrete voorstellen om de Vlaamse kinderopvang te hervormen.

Kindertijd 14

Midden april belandt Kindertijd 14 in de bus. Daarin vind je een dossier over meertaligheid als troef voor de kinderopvang. Daarnaast maak je kennis met kinderdagverblijf Choechoekes in Teuven, waar de kinderen vanop de eerste rij het boerderijleven ervaren. In de pedagogische artikels lees je hoe jong en oud samen op ontdekking gaan in de natuur en hoe groepsopvang Wolkewietje in Berlaar de jongste kinderen stimuleert om tot spel te komen met openeindematerialen. Verder ontdek je hoe je woorden geeft aan de verwondering van het kind, wat de rol van digitale media kan zijn in de kinderopvang en hoe je omgaat met opvoedstress.

Abonneer je op kindertijd.

Kijk Ik inspiratieboek

'Kijk ik - het inspiratieboek' helpt elke begeleider te kijken naar de ontwikkeling van het jonge kind. Het leert je begrijpen wat welbevinden en betrokkenheid zijn en de verschillende domeinen te herkennen waarin het kind zich ontwikkelt. Verder leer je hoe je de kindportretten in het 'Kijk ik - kindvolgsysteem' zo goed mogelijk invult. 

Dit inspiratieboek biedt handvaten om het gesprek met de ouder(s) te voeren en mogelijke acties op te zetten. Zo kan je het welbevinden, de betrokkenheid en de ontwikkeling van de kinderen in je groep bevorderen en je aanpak nog beter afstemmen op wat het kind nodig heeft.

Meer info en bestellen