‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Bekijk deze nieuwsbrief in je browser.

 Kinderopvang 
 Nieuwsbrief Kinderopvang september 2023 

In deze nieuwsbrief

↓ Actua ↓ Financieel ↓ Werken in de opvang ↓ Kwaliteit ↓ Buitenschoolse opvang en activiteiten (BOA) ↓ Oproepen en beslissingen ↓ Leestips ↓ Agenda ↓ En verder

Website Kind en Gezin verbeterd

Opgroeien verbeterde de website van Kind en Gezin aan de hand van de suggesties van organisatoren in de tevredenheidsenquête. Professionelen kunnen op verschillende manieren info vinden:

  1. Via de zoekfunctie. Tip: typ 'kinderopvang' na het zoekwoord. Bijvoorbeeld: MeMoQ + kinderopvang.
  2. Op de homepage voor professionelen vind je nuttige links. Op algemeen verzoek kwam er een directe link naar 'procedures en formulieren'.
  3. Via het menu bovenaan (zie afbeelding).

Internationale week van de Borstvoeding 1 tot 7 oktober 2023

Van 1 tot 7 oktober 2023 is het opnieuw Internationale week van de Borstvoeding. Dit jaar plaatst de federale overheid het ondersteunen van werkende moeders die borstvoeding geven in de kijker. Opgroeien steunt de campagne door de affiches mee te verspreiden. Ook jij kan de affiche bestellen via onze website en op een zichtbare plaats hangen. 

Denk- en inspiratiedag 'Aan de slag met beleidsvoerend vermogen'

Op donderdag 21 september 2023 namen ruim 100 medewerkers van Opgroeien en Zorginspectie, ondersteuners en afgevaardigden van de sector deel aan de Denk- en inspiratiedag rond het thema beleidsvoerend vermogen (BVV).  Ze kregen te horen hoe ver het traject is gevorderd. Een vijftal getuigenissen uit de sector toonden aan hoe men vandaag al aan de slag is met beleidsvoerend vermogen. In werkgroepen werd vervolgens nagedacht over uitdagingen om hiermee in 2024 in de praktijk aan het werk te gaan.

'Wat leert mijn kind bij jullie?'

'Wat leert mijn kind bij jullie?' is een terechte vraag van betrokken ouders aan de kinderopvang. Staat jouw team hierop met de mond vol tanden, of krijgen ouders een stevig antwoord, waardoor ze vol overtuiging voor jouw organisatie kiezen? De kinderopvang zit in een transitiefase. Ze wordt allang niet meer enkel gezien als een arbeidsmarktmiddel, maar als belangrijk onderdeel van de algehele ontwikkeling van (jonge) kinderen.

Vorming genderbewuste kinderopvang

In samenwerking met de coördinatie Gelijke Kansen van Brussel Plaatselijke Besturen (BPB) biedt RoSa twee gratis vormingen aan, specifiek voor personeel en directies van de kinderopvang en andere professionals die met kinderen werken.