‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Bekijk deze nieuwsbrief in je browser.

 Kinderopvang 
 Nieuwsbrief Kinderopvang december 2023 

In deze nieuwsbrief

↓ Oproepen en beslissingen ↓ Actua ↓ Financieel ↓ Werken in de opvang ↓ Kwaliteit ↓ BOA (Buitenschoolse opvang en activiteiten) ↓ Beleid ↓ Leestip ↓ Agenda ↓ Nieuwjaarswensen

5 jaar KOALA

De voorbije vijf jaar hebben 3.318 baby's en peuters uit kwetsbare gezinnen een plek gekregen in de kinderopvang dankzij een samenwerking tussen de Vlaamse overheid en de familie Vergnes. 

Het DNA van Kinderarmoede

De groeiende kinderarmoede laat weinigen onberoerd. Toch verzandt het debat over kwetsbare gezinnen vaak in dooddoeners en vooroordelen. Het harde etiket 'armoede' is bovendien voor kinderen en gezinnen een extra last om te dragen. Dit boek wil een bijdrage leveren om hieraan iets te doen. 

Auteurs zijn Noël Slangen (voorzitter Kinderarmoedefonds, algemeen directeur Pom Limburg en tevens columnist) en Peter Adriaenssens (ere-voorzitter Kinderarmoedefonds en kinder- en jeugdpsychiater). 

Meer info en bestellen.

Beleidsvoerend vermogen 'on tour'

Beleidsvoerend vermogen is vanaf 2024 dé basisvoorwaarde voor iedereen die kinderopvang organiseert of wil starten.

Wil je meer weten over beleidsvoerend vermogen? Hoe kan je concreet aan de slag in jouw opvang? Wat heb je nodig om dit waar te maken? Dan ben je welkom op één van de 6 provinciale infoavonden voor organisatoren. 

We lichten beleidsvoerend vermogen aan je toe en luisteren naar jouw vragen en suggesties.