‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Bekijk deze nieuwsbrief in je browser.

 Kinderopvang 
 Nieuwsbrief Kinderopvang januari 2022 

In deze nieuwsbrief

↓ Kwaliteit ↓ Financieel ↓ Buitenschoolse opvang en activiteiten ↓ Oproepen en beslissingen ↓ Beleid ↓ Coronavirus ↓ Agenda

Kinderbegeleider: de belangrijkste job ter wereld!

In het eerste nummer van Kindertijd vertellen zes kinderbegeleiders waarom ze hun job zo graag doen en waarom ze er zo goed in zijn. Hester Hulpia van VBJK kadert hun verhalen vanuit het pedagogisch raamwerk.

Subsidie pedagogische ondersteuning bestendigd

Kinderbegeleiders bieden kinderen rijke ontwikkelingskansen en bouwen een vertrouwensrelatie met de ouders op. Dat zij een belangrijke pedagogische functie hebben, bevestigt ook de Vlaamse Regering. Op 21 januari 2022 besloot ze daarom de pedagogische subsidie op vaste basis te voorzien.  Met dit principieel akkoord kan Opgroeien het voorschot voor het eerste kwartaal uitbetalen aan organisatoren die deze subsidie rechtstreeks krijgen. Eind 2021 ontvingen zij al de éénmalige subsidie voor pedagogische ondersteuning. Organisatoren tot en met 18 plaatsen kunnen voor pedagogische ondersteuning gratis beroep doen op Mentes. Mentes start binnenkort met de aanwerving van pedagogische ondersteuners. De gezinsopvang krijgt ondersteuning via de pools gezinsopvang, waar de eerste pedagogische coaches van start zijn gegaan.

Info over deze subsidie vind je op de website en in de FAQ. Ook voor inspiratie en info over de pedagogische aanpak kan je op de website terecht.