Kuikentjes in de schaal

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 150g goed smeerbare roomkaas
  • 10 sneetjes brood
  • 10 grote slablaadjes
  • 1 tomaat
  • Kappertjes
  • Amandelschijfjes
  • Peterselie

Bereiding

  1. Kook de eieren hard (10 minuten). Laat ze afkoelen en pel ze
  2. Snij uit het brood met een scherp mes 10 cirkeltjes
  3. Halveer de eieren in de lengte en verwijder voorzichtig de dooier. Kartel de randen van het eiwit
  4. Plet de eidooier met een weinig roomkaas
  5. Was de slablaadjes en dep ze goed droog
  6. Rol van het eierdooiermengsel kleine balletjes. Zij vormen de koppen en de rompen van de kuikentjes
  7. Besmeer de broodcirkels met een beetje roomkaas en leg hierop een blaadje sla
  8. Plaats er de eiwitten op. Vul ieder eiwit met een balletje. Zet daar bovenop de kopjes en druk ze even aan
  9. Maak de vleugeltjes met 2 amandelschijfjes
  10. De kappertjes vormen de oogjes en de stukjes tomaat de snavel
  11. Werk af met peterselie