Rijstpudding

Ingrediënten

  • 500 ml volle melk
  • 100 g ongekookte dessertrijst
  • 250 ml volle yoghurt
  • 2 gelatineblaadjes
  • 1/2 eetlepel suiker

Bereiding

  1. Breng de melk aan de kook en laat de rijst er zachtjes in gaar worden. Vergeet niet te roeren 
  2. Week de gelatineblaadjes in ruim koud water tot ze zacht zijn
  3. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en roer ze samen met de suiker door de hete rijstebrij
  4. Laat afkoelen en roer af en toe. Roer de yoghurt erdoor
  5. Spoel de puddingvorm om met koud water en giet het rijstmengsel erin
  6. Laat de pudding 2 uur in de koelkast opstijven
  7. Stort de pudding op een platte schaal en garneer eventueel met vruchten
Suggestie

Meng geraspte peer en wat kaneel vlak voor het serveren door de rijstpudding.