Meer dan opvang alleen in Cas & co

Rob en Wouter verbouwden in 2011 een leegstaande schuur tot een kinderopvang. Ze werkten beide voordien in de gehandicaptensector en vonden het tijd voor een eigen uitdaging.

Wouter Jacobs

Rob Stinkens

In Cas & co staat het ritme van elk individueel kind voorop. Kinderen worden uitgedaagd om zelf keuzes te maken. Zo zijn er geen gezamenlijke slaap-, eet- en speelmomenten. 

Cas & co staat ook open voor kinderen met een extra zorgvraag. Om hun visie 'opvang op maat' te verwezenlijken, kozen Rob en Wouter bewust voor een kleinschalige opvang, zonder extra personeel.

Hun motto is “meer dan opvang alleen”. Daarom kunnen ouders, ook na de opvanguren, met opvoedingsvragen bij hen terecht. Ze organiseren oudercafés en workshops rond pedagogische thema’s, maar ook snoezel- en muzieksessies, babyyoga en babymassage, waar alle ouders met hun kinderen uit de buurt welkom zijn.

Een netwerk uitbouwen is essentieel. Je ontmoet er andere mensen die gepassioneerd met hun idee bezig zijn.

Rob en Wouter

quote-mark

Rob’s passie voor de natuur en de landelijke ligging van het kinderdagverblijf waren de aanleiding om een dierenweide naast het kinderdagverblijf uit te bouwen. Rob wil deze weide nog verder uitbouwen tot een belevingstuin die openstaat voor iedereen, bijvoorbeeld kleuterklassen of personen met een extra zorgvraag. Zij zullen er de dieren kunnen verzorgen, een huifkartocht of kampvuur maken.

Cas & co is zo goed mogelijk geïntegreerd in de buurt, een kleine deelgemeente van Tienen. Rob en Wouter doen mee aan alle mogelijke evenementen, zitten in de schoolraad en buren kunnen een handje komen toesteken in de opvang. “Een netwerk uitbouwen is essentieel”, zeggen Rob en Wouter stellig, “je ontmoet er andere mensen die gepassioneerd met hun idee bezig zijn.”

Blijf dromen. Soms lukt het niet meteen of staat iets je in de weg. Dan wil dat gewoon zeggen dat je de weg naar je doel anders, misschien via een omweg, moet afleggen.

Rob en Wouter

quote-mark

Rob en Wouter willen Cas & co nog meer uitbouwen als ontmoetingsplaats voor de buurt en voor gezinnen. Ze willen hun aanbod workshops verder uitbreiden en daarvoor samenwerken met zelfstandige professionals als therapeuten, logopedisten en kinderpsychologen. De plannen van Rob met de belevingstuin sluiten ook aan bij die filosofie.

Blijven dromen, zijn voor Rob en Wouter geen loze woorden. Soms lukt het niet meteen of staat iets je in de weg. Dan wil dat gewoon zeggen dat je de weg naar je doel anders, misschien via een omweg, moet afleggen!

 

Dit artikel dateert van 2018. Mogelijk is de werking van deze kinderopvang intussen gestopt of gewijzigd.