header zindelijkheid

Nieuwe campagne ondersteunt ouders bij zindelijkheidsproces van hun peuter

  • 20/03/2023 - 12:00

Op het potje gaan is voor elke peuter een belangrijke mijlpaal. Vanaf nu focust Kind en Gezin extra op de ondersteuning van zindelijkheid. Een opvallende campagne wil het thema zindelijkheid extra in de verf zetten. Rubens, Van Dyck, Van Eyck en Bruegel werden via artificiële intelligentie tot leven gewekt door het agentschap Opgroeien. Zonder dat er een spatje verf aan te pas kwam!

Het is een uitdagende stap voor peuters én voor ouders: op het potje gaan en stap voor stap zindelijk worden. Om ouders beter te ondersteunen, geeft Kind en Gezin vanaf nu tijdens het consultmoment van 15 maanden de brochure en meer informatie over zindelijkheid. Ook bij de volgende contactmomenten met Kind en Gezin komt zindelijkheid aan bod. Drie cruciale factoren om zindelijkheid goed aan te pakken: tijdig starten, een goede samenwerking tussen ouders, grootouders en de opvang en een kind altijd positief ondersteunen. 

Oude meesters

Niet alleen een vernieuwde brochure, ook kunst zet zindelijkheid in de kijker. Met artificiële intelligentie heeft Opgroeien nieuwe schilderijen gemaakt. Die lijken recht uit de ateliers van oude meesters Peter Paul Rubens, Jan Van Eyck en Pieter Bruegel te komen. De kunstwerken portretteren jonge kinderen die kennismaken met het potje.

Bruegel - kindje op het potje
van eyck - zindelijkheid - kindjes op potje
zindelijkheid - van dyck - kindje op het potje

Vragen over zindelijkheid?

In onze vernieuwde brochure vind je heel wat info, een stappenplan en tips om tijdig te starten en je kind samen met grootouders, kinderopvang, … op een positieve manier te helpen. Je krijgt een gratis exemplaar tijdens het consult van 15 maanden. De brochure en heel wat extra info over zindelijkheid vind je ook op onze website.

Elk meesterwerk verdient applaus, maar ook het belang van die positieve ondersteuning door ouders bij het zindelijk worden van hun peuter verdient aandacht.

Nele Wouters, Woordvoerder Opgroeien

quote-mark